Hlavní obsah

Litvínov vyhořel v obraně, od Vítkovic dostal devět gólů

OSTRAVA

Černá série litvínovských hokejistů se protahuje. Chemopetrol proti Vítkovicím neuspěl už potřinácté v řadě, v důležitém utkání o play-off v Ostravě po divokém průběhu prohrál v pátek vysoko 5:9 a už přes tři roky nezná, jak chutná vítězství nad Vítkovicemi. Severočeši naprosto propadli v defenzívě, tři góly jim vstřelil útočník Zbyněk Irgl.

Článek

Útokem k úspěchu; ani jeden tým nevsadil v důležitém mači na jistotu v obraně. Vítkovice rozehrály zápas lépe. Prohospodařily sice 64 sekund hry pět na tři, ale v klasické přesilovce Jasečko spíše z nouze vypálil od modré čáry a Fiala přes clonu tří hráčů na střelu nezareagoval. Irgl mohl i zvýšit, ránu chytře schoval za obránce, ale litvínovský brankář ránu se štěstím okrajem lapačky vytěsnil.

Karta se obrátila, když téměř na dvě minuty poslal sudí Polák do tří i Vítkovice. Litvínov výhodnou přesilovku sehrál mnohem efektivněji a Šlégr ostrou střelou nedal Pincovi šanci. Než se domácí otřepali, puk se po Bendově pokusu o tyčku odrazil před Poživila, který jej podruhé dostal do branky.

Dopředu by to hostům i šlo, ale vzadu nechávali Fialu často napospas domácím nájezdníkům. Irgl si v 16. minutě vzal ze stejného postu jako při prvním neúspěšném pokusu repete a švihem už zavěsil. Už z dalšího útoku cinkl Procházka na horní tyčku, ale vedení znovu obrátil na vítkovickou stranu až Hubáček, který po 22 sekundách druhého dějství dorazil Weissmannovu střelu.

Litvínovská obrana byla stále děravější. Soupeř ji neměl problém přečíslit už ve středním pásmu. Hubáček po akci tří na jednoho ledabyle vystřelil vedle, ovšem zastoupil ho Irgl, který znovu tahem ze zákrytu vyhnal Hübla na střídačku. Hosté stále žili, už za 28 vteřin snížil po brejku Prorok.

V prostřední části pohrdly oba týmy dvojnásobnou převahou, přitom Kubinčák v ní měl těsně po Prorokovi na holi vyrovnání, jenže Pinc srazil betony zavčasu. Konec třetiny však Sýkorově mužstvu hrubě nevyšel. Po další z chyb ve středu kluziště ujel Hubáček a náhradník Hübl byl na jeho příklep krátký. Za výpadek koncentrace stihl Litvínovské ještě jeden trest, když po 23 sekundách je po závaru před brankou srazil na kolena Krenželok.

Hostující obrana se v závěru zbortila úplně. Severočeši útočili místy v pěti hráčích, ale dozadu se už nikomu moc nechtělo. Nešťastník Hübl byl jako na střelnici, sedmý gól si po odrazu od tyčky smolně dal sám, před osamocenými Irglem s Weissmannem moc šancí neměl, i tak ještě dalším brankám zabránil. Kubinčák už těžký debakl jen zmírnil, hosté nakonec byli rádi, že unikli potupné desítce.

Vítkovice Steel - Chemopetrol Litvínov 9:5 (2:2, 4:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 7. Jasečko (Irgl), 16. Irgl (Ovčačík), 21. P. Hubáček (E. Weissmann), 32. Irgl (Gulaši), 39. P. Hubáček, 40. Krenželok (Hamrák), 44. Jurečka, 49. E. Weissmann (P. Hubáček), 50. Irgl (Jasečko) - 12. Šlégr (Reichel), 13. Poživil (Benda), 32. Prorok (Lukeš), 42. Punčochář (Branda), 50. Kubinčák (Benda). Rozhodčí: Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:7, navíc Köhler (Vítkovice) 10 minut. Využití: 2:2. Diváci: 4781.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Jasečko, Gulaši, S. Hudec, Ovčačík - E. Weissmann, Burger, P. Hubáček - Irgl, Hamrák, Krenželok - Köhler, R. Procházka, Kropáč - Šebesta, Tomášek, Klimek. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Litvínov: R. Fiala (32. J. Hübl) - Šlégr, Hranáč, Punčochář, Nikolov, Poživil, Skuhrovec, Morava - Benda, Reichel, Kubinčák - Jánský, Branda, Jenáček - Trávníček, Lukeš, Prorok - Kopecký, od 43. min. navíc Rindoš, Sklenička. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články