Hlavní obsah

Pardubice nestačily na bojovný Litvínov

LITVÍNOV

Litvínovští se zapůjčeným mladoboleslavským brankářem Altrichtrem, který se do severočeského dresu vrátil po několika měsících, si chtěli v neděli spravit chuť po pátečním debaklu ve Vítkovicích. A proti třetímu týmu extraligy z Pardubice se jim to povedlo.

Článek

Začali aktivně a hostující gólman Lašák odolával jejich ofenzivě jen devět minut, kdy ho trefou do horního růžku překonal M. Kopecký. Zvýšit mohli Lukeš s Brandou, ale do statistik první třetiny se zapsali už jen dvakrát po sobě vyloučení domácí Trávníček a pardubický Čaloun.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky Litvínov přečkal dvě oslabení a ve 33. min. přidal druhý gól zásluhou Jánského rány k tyči. Hosté zdramatizovali bitvu Ondřejovou gólovou korekcí nedlouho po startu třetí třetiny v přesilovce, ale Punčochářovo šťastné zakončení znamenalo pojistku na tříbodovou výhru pro Chemopetrol. Hostům nepomohla ani odvážná power-play.

Václav Sýkora, trenér Litvínova: "Rozhodl bojovný výkon celého mužstva, podpořený brankářem Altrichtrem. Získali jsme zlaté tři body."

Miloš Říha, trenér Pardubic: "Od druhé třetiny jsme se zvedli, ale domácí byli trpělivější a nakonec udělali víc pro úspěšný výsledek. Mrzí nás, že jsme nedotáhli zápas aspoň do prodloužení."

Reklama

Související témata: