Hlavní obsah

Liberečtí ex-spoluhráče Vampolu vůbec nešetřili

Hráč Plzně s číslem 14 působil v neděli na hokejisty Liberce jako červený hadr na býka v aréně. Na začátku sezóny byl přitom Petr Vampola ještě hráčem Bílých Tygrů, jenže do sestavy se prosazoval jen sporadicky a musel odejít.

Článek

Občas to vypadalo, že domácí borci ex-spoluhráče na ledě hledají. Po čtyřiadvacetiletém útočníkovi vystartoval bek Čutta, u střídačky si na střelce první plzeňské branky vyšlápl i kapitán Procházka. "Možná jim to poradil trenér, nevím," utrousil Vampola, který se nerozešel v dobrém s koučem Josefem Palečkem. "V Liberci jsem prožil krásné tři roky. Pod jiným trenérem bych tam možná ještě byl," povzdechl si.

Největší pozdvižení ale nastalo, když klečícího Vampolu ve 29. minutě napadl gólman Milan Hnilička, který následně inkasoval dvouminutový trest. "O nic nešlo, byl jsem v některých momentech jen trochu nervóznější," bagatelizoval potyčku domácí brankář. "Dostal jsem sekeru, sudí přerušil hru a Hnilička po mě vystartoval. Možná u toho nadával, ale já ho neposlouchal," podivoval se Vampola, který měl proti bývalým spoluhráčům ohromnou motivaci.

Třikrát byl také vyloučen. "Snažil jsem se hrát pořád svoji hru. To, co po mně chtěl kouč. Třeba jim to lezlo na nervy," tvrdil. "Trochu tam do mě šťouchl v brankovišti," přiznal i Hnilička, ale do rozboru svých vztahů s Vampolou se nepouštěl. "To je jen mezi hráči a v kabině to taky zůstane," utnul hovor.

Reklama

Související témata: