Hlavní obsah

Po selhání v Chomutově chceme doma vytěžit maximum, říká vítkovický útočník Lev

Chomutov

Poučit se z prohry v Chomutově a maximálně využít sérii zápasů v domácím prostředí. Taková jsou předsevzetí hokejistů Vítkovic, kteří se nyní představí v extralize v ostravské aréně už ve středu proti Pardubicím, v sobotu hostí Třinec a hned v neděli Karlovy Vary. „Potřebujeme body pro co nejlepší postavení v tabulce,“ podotkl vítkovický útočník Jakub Lev k nadcházejícímu nabitému programu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický hokejista Jakub Lev se snaží během extraligového utkání zastavit Milana Gulaše z Plzně.

Článek

Vraťme se ještě k utkání na chomutovském ledě. Tam vás zradila hra v oslabení, jelikož jste v početní nevýhodě inkasovali všechny čtyři góly při porážce 2:4. Čemu to přisuzujete?

Je pravda, že až dosud jsme měli jednu z nejlepších bilancí v oslabení. Teď se to sešlo tak, že góly napadaly do naší sítě. Patrik Bartošák v brance toho občas moc neviděl, chtěli jsme střely blokovat, ale nějak to proletělo. A když se domácí útočník trefil do víka, těžko se s tím dalo něco dělat.

Překvapil vás něčím předposlední celek tabulky Chomutov?

Pro soupeře ze spodku tabulky je už každý zápas jako play off. Musí za každou cenu bodovat, aby smazali ztrátu. Věděli jsme o tom, ale zápas jsme nezvládli. Kolikrát má soupeř vyložené šance a nepromění je, tentokrát hrály odrazy puku s nimi, to se stává.

Na severu Čech skončila vítkovická série vítězství. Může vás to vykolejit?

Myslím, že ne. Extraliga pokračuje rychlým tempem. Před šňůrou domácích zápasů víme, co potřebujeme vydolovat, abychom byli ve vodách, ve kterých chceme být. A na to se musíme soustředit.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín