Hlavní obsah

Umí prodloužení Třince rozhodnout pouze Tomas?

Jen dvě z osmi prodloužení v této sezóně dokázali vyhrát hokejisté Třince a vždy to bylo zásluhou gólu Romana Tomase. V říjnu zařídil bod navíc proti Zlínu a o čtvrt roku později ve 39. kole rozhodl duel se Spartou. "Chválabohu, spadlo to tam, a že umím rozhodnout jen já, to je jistě náhoda," říká skromně hvězda hokejového klubu z východní Moravy.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Třince se radují z vítězství

Článek

"Nechtěli jsme dopustit nájezdy, představují pro nás už černou můru. Zažili jsme je totiž v tomto ročníku soutěže šestkrát a pokaždé z nich odešli poraženi. Snad i proto byla na naší straně v prodloužení větší chuť i vůle," připomíná slovenský útočník bilanci Ocelářů. Tomas měl v utkání několik slibných šancí, ale dlouho nedokázal vyzrát na Dubu v brance mistrovského celku. Prosadil se až v prodloužení střelou přes obránce.

"Stále jsem si věřil a zkoušel to. Když opakovaně nevyšly blafáky při sólech, zkusil jsem možná trochu překvapivou střelu a ta mi prostě sedla," líčí šestadvacetiletý Tomas. "Nechci ale přeceňovat svůj výkon, k výhře vedl výkon celého týmu, který si poradil i s citelným oslabením útoku a zahrál dostatečně houževnatě," doplňuje Tomas, který je s 11 brankami druhým nejlepším střelcem Třince. "Minule nám Sparta ale doma nadělila devět branek, proto jsme si řekli, že musíme hrát mnohem lépe zezadu."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec