Hlavní obsah

Budějovice baví hokej před plným hledištěm

Martin KézrPrávo

Počtvrté za sebou mají České Budějovice v úterý hrát před vyprodaným hledištěm, což se v zakladní části extraligy naposledy poštěstilo před třinácti lety Vsetínu. Jihočeskému klubu se vyplatilo zlevnit vstupné na třetinu, lístek na stání stojí 54 korun a na sezení 80, město ovládl hokejový boom.

Foto: www.sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Je příjemné hrát s podporou plného hlediště v zádech, rozhodně nás to baví," uznal kapitán Petr Sailer.Budějovice doma zvítězily šestkrát po sobě, poslední korálek na vítěznou šňůrku ale nenavlékaly lehce. "S pomocí diváků se nám povedlo otočit výsledek špatně rozehraného utkání s Kladnem a vydřít výhru. Publikum bylo v obrovsky těžkém zápase naším šestým hráčem," usoudil trenér Josef Jandač, jehož svěřenci sehráli nejlepší třetí část sezóny a třemi góly zařídili výhru."Před závěrečnou třetinou jsme si řekli, že budeme hodně aktivní směrem dopředu a zkusíme hrát s velkým pohybem," vyzradil pro hokej.cz Sailer.

Obrovský dík patří divákům

Ještě čtvrthodiny před koncem přitom Jihočeši prohrávali, když nevyužili ani téměř minutovou přesilovku pět na tři, ale slepené trefy během dvou střídání přinesly obrat. "Zkoušeli jsme napadat ve třech lidech, měli jsme soustavný tlak a už za 39 vteřin se vedení převrátilo na naši stranu. Za stavu 3:2 při nebezpečných přesilovkách hostů nás podržel Turek a pak přišla gólová pojistka, když Brabenec přesně pálil z voleje," tvrdil Jandač. "Otočit se dá vše, jen se musí makat. Kladno nás nepřehrávalo, měli jsme v zápase větší počet střel a skutečně obrovský dík patří divákům," uzavřel Sailer.

Ve zvláštní pozici byl při utkání Radek Bělohlav, který v Kladně do konce měsíce hostuje právě z Budějovic. "Potřebujeme sbírat body i venku, na cizím ledě se nám dost zoufale nedaří," připustilo na webu jihočeského klubu 35leté křídlo, které nemá jasno o tom, kde dohraje sezónu. "Nebudu o tom rozhodovat sám. Zatím se snažím pomoci Kladnu do play-off a budu rád, když se to povede. Ani budějovickou kapitolu ale snad nemám uzavřenou.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice