Hlavní obsah

Gól to nebyl, dušoval se sparťanský brankář Duba

ZNOJMO

V deváté minutě poslední třetiny se znojemští hokejisté i diváci radovali v domnění, že jejich tým vstřelil za stavu 1:1 Spartě vedoucí gól. Hlavní rozhodčí Homola ovšem požádal o konzultaci videorozhodčího a za chvíli bylo všechno jinak. Puk po Padělkově střele prý brankovou čáru nepřešel a gól k značné nevoli fanoušků Orlů neplatil.

Článek

Otřesené Znojmo poté dvakrát inkasovalo a obhájce titulu si odvezl tři body. "Gól to určitě nebyl," dušoval se sparťanský brankář Tomáš Duba. "Puk zůstal stát u tyčky částečně už za brankovou čárou, ale rozhodně ji nepřešel celým objemem. Byl jsem trochu nervózní, když rozhodčí tak dlouho zkoumal video. Nakonec se ukázalo, že jsem viděl dobře," říkal gólman, který měl z vítězství 3:1 dvojnásobnou radost, protože znojemský dres v minulosti oblékal.

Z tábora soupeře ovšem zaznívaly opačné hlasy. "Myslím, že gól měl platit," tvrdil útočník Jihomoravanů Aleš Padělek, který dorážel předchozí Růžičkovu střelu. "Všem, s nimiž jsem stihl po zápase mluvit, se zdál gól regulérní," přidal se Martin Růžička. Oběma dával za pravdu i nepříliš ostrý záznam inkriminovaného okamžiku.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice