Hlavní obsah

Litvínov mění trenéry, přicházejí Hübl s Rosolem

LITVÍNOV

K nečekané trenérské výměně došlo ve středu v hokejovém Litvínově. Vedení Chemopetrolu se dohodlo na ukončení spolupráce s dvojicí Václav Sýkora, Petr Fiala a angažovalo Jaroslava Hübla st. a Petra Rosola. Důvodem výměny je podle vedení snaha přinést do hry mužstva nový impuls.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Noví trenéři převezmou mužstvo ve čtvrtek, kdy je na programu pvní trénink v extraligové přestávce.

"Měli jsme černou sérii a chtěli jsme tímto krokem dát mužstvu nový impuls," řekl Sport.cz generální manažer LItvínova Václav Hořejší. Chemici si před sezónou stanovili cíl v podobě postupu do play-off, po úterní prohře s Kladnem ale vypadli z elitní desítky. "Cíl zůstává stejný," dodal Hořejší.

Pomůže Litvínovu výměna trenérů k postupu do play-off?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Oba trenéři jsou bývalými dlouholetými hráči klubu a v minulosti již Litvínov vedli. Jaroslav Hübl vystřídal v sezóně 1994/1995 spolu s Vladimírem Kýhosem po 42. kole dvojici Vorlíček, Weissmann a mužstvo tehdy postoupilo do play-off. "Detaily smluv budeme ještě řešit v nadcházejících dnech, museli jsme udělat zásadnější rozhodnutí," řekl generální manažer Sport.cz

Petr Rosol u týmu působil spolu s Vladimírem Jeřábkem v závěru sezóny 2004/2005. Do funkce nastoupil po odvolání trenéra Josefa Beránka ve 39. kole a rovněž tým dovedli do play-off.

V letošní sezóně se Litvínov po třech čtvrtinách základní části extraligy pohybuje na hranici postupu. V úterý prohrál přímý souboj o poslední postupovou, desátou příčku s Kladnem, na jedenáctém místě ale ztrácí na Rabat pouhý bod. Trenéry v aktuálním ročníku už měnili v Plzni, kde v říjnu Marka Sýkoru nahradil Jiří Kučera, a ve Vítkovicích, kde v listopadu Miroslav Fryčer vystřídal Miloše Holaně.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec