Hlavní obsah

Peklo v Pardubicích rozpoutané fanoušky Brna má pro Kometu dohru

Praha

Padesátitisícový flastr jako trest za řádění fanoušků! Takovou pokutu musí z rozhodnutí předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka zaplatit brněnská Kometa za peklo, které její příznivci rozpoutali 30. prosince během utkání 31. kola v Pardubicích.

Fanoušci Komety řádili v Pardubicích.Video: David Sojka

 
Článek
Fotogalerie

Zápas, který úřadující šampioni na ledě Dynama vyhráli 4:1, musel být kvůli fanouškům Komety ve třetí třetině na několik minut přerušen, neboť v kotli hostů byla odpalována pyrotechnika, dělbuchy a dýmovnice. Hlavní rozhodčí Pavlovič s Hradilem vše uvedli do zápisu o utkání.

Pyrotechnika byla brněnskými příznivci dokonce vhozena i mezi přítomné členy složek integrovaného záchranného systému, kteří se snažili situaci uklidnit. Jeden z členů hasičského sboru byl petardou zraněn.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Komety Brno v závěru zápasu hokejové extraligy použili pyrotechniku. Odměna přišla brzy, ledová sprcha od hasičů.

Na místě musela zasahovat požární jednotka, která aktivovanou pyrotechniku uhasila, později zasahovala pořadatelská služba a nakonec i pořádková jednotka městské policie.

Dva příznivci Komety byli zajištěni pro přečin použití pyrotechniky a tři pro konzumaci alkoholických nápojů v rozporu s městskou vyhláškou. Celkem muselo být zadrženo osm osob a utkání mohlo pokračovat až poté, co byl pořádkovou jednotkou městské policie a pořadatelskou službou obnoven v sektoru hostujících fanoušků pořádek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Komety Brno v závěru zápasu na ledě Pardubic dostali i ledovou sprchu od hasičů.

Reklama

Související témata: