Hlavní obsah

V extralize vrcholí boj o play-off. Kdo bude úspěšnější?

PRAHA

Už jen osm zápasů zbývá do konce základní části hokejové O2 extraligy a vrcholí boje o postupové příčky do play-off. Těch je letos díky novému hernímu systému rovných deset, takže sezóna skončí po základní části pouze pro čtyři mužstva. O to více se týmy z dolních pater tabulky snaží mezi první desítku proniknout. Komu se to nakonec podaří?

Foto: www.sport.cz

Desátou příčku momentálně drží hokejisté Kladna

Článek

Bez absolutní šance na postup mezi nejlepších deset jsou jen hokejisté Vsetína, kteří bez největších opor poslaných jinam, už jen v poklidu dohrají sezónu. Spíše jen teoretickou šanci pak má Plzeň. V klidu by pak měla být elitní pětice ze špice tabulky Liberec, Budějovice, Sparta, Pardubice, a Karlovy Vary. Pak už je ale situace o dost napínavější.

Kdo má nejmenší šanci postoupit do předkola play-off?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Šestý celek tabulky Zlín a dvanáctý Litvínov dělí jen osm bodů, což je při tříbodovém odměňování za výhru zanedbatelný rozdíl. Skončit do šestého místa, zaručujícího účast rovnou ve čtvrtfinále play-off, bude chtít řada klubů - nejblíže je nyní právě Zlín. Deset dní odpočinku mezi koncem základní částí a začátkem čtvrtfinále by si ale rádi vybojovali i v pražské Slavii.

Nejnapínavější boje lze však očekávat v bitvě o místa od osmé do dvanácté příčky. Třinec, Znojmo, Kladno, Vítkovice, ani Litvínov ještě nehodlají odjet na dovolenou. Všichni by chtěli využít šance předkola a v zápasech play-off vylepšit nevydařenou sezónu. V následujícím přehledu uvádíme šance jednotlivých mužstev na postup mezi nejlepší desítku podle redakce Sport.cz.

Šance jednotlivých mužstev na postup do předkola play-off:
PořadíMužstvoBodyŠance
8.TŘINEC6575%
ZÁPASY:  Slavia Praha, Pardubice, Litvínov, Kladno, Plzeň, Zlín, Karlovy Vary, Sparta Praha.
Třinec byl před dvěma lety bez play-off, loni nedokázal ve čtvrtfinále proti Slavii urvat jediné vítězství. Klíčovými zápasy pro Oceláře bude domácí duel s Litvínovem a utkání v Kladně.
9.ZNOJMO6575%
ZÁPASY: Liberec, Vsetín, Č. Budějovice, Slavia Praha, Vítkovice, Litvínov, Pardubice,  Karlovy Vary.
V kanadském bodování celé soutěže najdete nejlepšího "Orla" Dopitu až ve třetí desítce. Mužstvo hraje hlavně jako tým a sází na bojovnost. Často ale doplácejí na špatnou defenzívu, výtečný Trvaj pokaždé na vše nestačí.
10.KLADNO6470%
ZÁPASY: Zlín, Karlovy Vary,  Plzeň, Třinec, Vsetín, Liberec, Slavia Praha, Č. Budějovice.
Nejvíce nastřílených branek v extralize, ale také druhý počet nejvíce inkasovaných - to je bilance Kladna v letošní sezóně. Mužstvo drží veteráni Procházka, Patera, Orct, ale hvězdné momenty zažívají i Kalla a obránce Ševc.
11.VÍTKOVICE6255%
ZÁPASY: Karlovy Vary, Sparta Praha, Liberec, Znojmo, Vsetín, Litvínov, Slavia Praha.
Posledních sedm utkání na vlastním ledě pokaždé vyhráli, pod novým koučem Fryčerem se mužstvo přece jen zvedlo. Tým drží nad vodou také brankář Pinc, nejvytíženější gólman soutěže.
12.LITVÍNOV6140%
ZÁPASY: Plzeň, Č. Budějovice, Třinec, Vsetín, Slavia Praha, Znojmo, Vítkovice, Pardubice.
V Litvínově měli dobrý začátek a po návratu dalšího šampióna Šlégra byli plni euforie. Jenže z posledních deseti zápasů dokázali vytěžit jen tři vítězství.
Pozn.: Tučně vytištěny jsou zápasy na domácím ledě.

Reklama