Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 6:2Perníkáři se dočkali! Pardubice deklasovaly trápící se Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ihnacak 1 : 0
25. Cardwell 2 : 0
30. Knotek 2 : 1
38. Hovorka 3 : 1
42. Hovorka 4 : 1
43. Mandát 5 : 1
50. Jergl 5 : 2
51. Horký 6 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic porazili ve 37. kole extraligy Olomouc 6:2 a poprvé v roce 2019 poznali chuť vítězství. Dynamo zlomilo sérii sedmi porážek v řadě a na domácím hřišti vyhrálo poprvé od 7. října. Pardubice v utkání využily hned tři přesilové hry, dvakrát se v nich trefil Marek Hovorka. Olomouc naopak prohrála desátý z posledních dvanácti zápasů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic si poradili s Olomoucí

Článek

Dynamo začalo zápas s útočnou chutí a v sedmé minutě se při přesilovce dostalo do vedení, když brankáře Lukáše ranou od mantinelu prostřelil Ihnacak. První třetina jinak moc šancí nepřinesla. Pardubice byly střelecky aktivnější, ale do velkých šancí je hostující obrana nepouštěla. Olomouc se rozjížděla hodně pomalu a pořádně zapnula až po přestávce.

V úvodu druhé části si Hanáci vynutili solidní tlak a v největší šanci Knotkova teč jen těsně minula branku. V kritické chvíli si ale pardubičtí trenéři vzali oddechový čas a tlak soupeře otupili. Navíc v 25. minutě si na Poulíčkův pas od zadního mantinelu najel Cardwell a zvýšil na 2:0. Také Olomouc si pomohla využitou přesilovkou a v polovině zápasu Knotek se štěstím procedil kotouč za Kloučka.

Pardubice vylepšily přesilovky

Pardubice oproti minulým zápasům dokázaly s protivníkem nadále držet krok a další velkou šanci Lukáš zneškodnil unikajícímu Machalovi. Domácí hráči se také výrazně zlepšili v přesilovkách, ve kterých byli o poznání nebezpečnější. Ve 38. minutě po pěkné kombinaci Hovorka prostřelil bezmocného Lukáše potřetí.

Podobný scénář se opakoval i ve 43. minutě, kdy Hovorka tentokrát pálil z mezikruží a na druhý pokus dostal kotouč do sítě. Za pouhých 23 vteřin se před brankou nejlépe zorientoval Perret a Dynamo vedlo už 5:1. Pohodu domácích nepoznamenalo ani snížení Jergla, který na zadní tyči doklepl hezkou přihrávku od Knotka.

Za další dvě střídání totiž po Perretově přihrávce vstřelil svou první branku v pardubickém dresu Horký a bylo to znovu o čtyři góly. Snaha Olomouce poté postupně opadala a Dynamo v poklidu "dokráčelo" k prvnímu vítězství v roce 2019. Obrovskou šanci navíc v oslabení zahodil Poulíček, přesto Pardubice vůbec poprvé v sezoně vyhrály o čtyři branky.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Ihnacak (Mandát, Eklund), 25. Cardwell (Poulíček, Děrvuk), 38. Hovorka (Marosz, Rolinek), 43. Hovorka (Ihnacak, Marosz), 43. Perret (Horký), 51. Horký (Perret) - 30. J. Knotek (Ostřížek, Jaroměřský), 50. Jergl (J. Knotek). Rozhodčí: Kubičík, M. Sýkora - Malý, Pešek. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. Diváci: 5614.
Pardubice: M. Klouček - Eklund, Budík, J. Mikuš, Schaus, Děrvuk, Cardwell, Porseland - Hovorka, Marosz, Rolinek - Machala, Ihnacak, Poulíček - Horký, Mandát, Perret - Koffer, Dušek, Machač. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Olomouc: Lukáš - Jaroměřský, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, Kolouch, Handl - Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: