Hlavní obsah

Will ničil naděje Komety: Že jsem nevychytal nulu? Podstatné jsou tři body, tvrdí brankář Liberce

Brno

Hokejistům Liberce se v tomto extraligovém ročníku proti mistrovské Kometě daří. Ve 37. kole zdolali Brňany už potřetí v sezoně, v moravské metropoli zvítězili 2:1.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will předvedl vynikající výkon

Článek

Obhájci titulu, kteří ještě nastoupili bez obránce Zbyňka Michálka, vstřelili jediný gól až 29 vteřin před koncem a hostující brankář Roman Will tak na poslední chvíli přišel o čisté konto. „Že jsem nevychytal nulu? Tak to mě vůbec netrápí. Podstatné je, že jsme vyhráli a po dvou předchozích porážkách si zase připsali tři body. Brno má silné mužstvo, moc si jich tudíž považuju," svěřil se.

Podle Willa byli Liberečtí disciplinovanější. „Celé utkání jsme absolvovali s maximální soustředěností. V tak hezké hale a ve fantastické kulise to snad proti Kometě ani jinak nejde," usmívá se. Sám pomohl Severočechům k triumfu dvěma klíčovými zákroky proti Zaťovičovi a Muellerovi. „Bylo to při brněnských přečísleních. Naštěstí jsem se stihl v bráně včas přemístit a betonem jsem jejich rány vychytal," libuje si.

Pešán: Will nás fantasticky podržel

Jen slova chvály našel pro Willa liberecký kouč Filip Pešán. „Několika fantastickými zákroky nás podržel. My jsme rozhodli střetnutí dvěma tak trochu škaredými góly. Myslím, že jsme si tři body odvezli zaslouženě. Asi jsme k duelu s tak kvalitním protivníkem přistoupili zodpovědněji než k zápasu s Litvínovem," připomněl nezdar s papírově slabším soupeřem.

Brňané poslední dobou tápou, v neděli si připsali už třetí porážku v řadě. „Je to velká škoda, zápasy před našimi fandy bychom měli zvládat," má jasno útočník Komety Martin Zaťovič.

Uznal, že moc líbivý hokej k vidění nebyl. „Bylo to takové upracované. Troufám si říct, že jsme nebyli horším celkem. Kdybych před první pauzou proměnil tutovku ve vedoucí branku, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Jenže se mi nepovedlo zvednout puk nad Willovy betony," stýská si.

Musíme se dát dohromady, burcuje Zaťovič

Dobře ví, že Kometa už potřebuje sérii nezdarů zastavit. „Musíme se dát dohromady, a hlavně to chce vylepšit koncovku. V úterý na Spartě už bychom měli bodovat," plánuje Zaťovič.

Trenér Kamil Pokorný lituje prvního gólu v brněnské síti, který dal Ordoš šťastně téměř od zadního mantinelu. „Trochu nám narušil sebevědomí. My jsme vyložené šance neproměnili. Zbytečná vyloučení nás navíc stála spoustu sil. Náš gól na 1:2 už přišel bohužel pozdě," lituje.

Brankář Komety Karel Vejmelka tvrdí, že se měl před Ordošem, jenž zezadu objížděl branku, na pozoru. „Stihl jsem se včas přesunout k druhé tyčce. Jenže mi puk nešťastně prošel pod nožem brusle," povzdechl si.

„Bohužel nám poslední dobou chybí trocha štěstí. Máme ovšem dost zkušené mužstvo, měli bychom být schopni zápas i tak otočit. Teď se co nejlíp připravíme na Spartu, v Praze bychom už prohrát neměli," uvědomuje si Vejmelka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články