Hlavní obsah

Mladoboleslavský Grim kvituje náročnost trenérů

Mladá Boleslav

Novou tváří v kádru extraligového hokejového celku BK Mladá Boleslav je teprve osmnáctiletý útočník Jan Grim. Ve středu navíc nastoupil v rámci střídavých startů z Boleslavi poprvé za Slovan Ústí nad Labem v první lize v zápase proti Porubě a hned v úvodní třetině vstřelil gól.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost hokejistů Mladé Boleslavi.

Článek

Na svém kontě má zatím čtyři utkání v nejvyšší soutěži, zkušenosti sbírá i v prvoligovém dění. Nad tím, jestli mu úspěšný debut v Ústí pomůže ke stabilnějšímu místu v boleslavské sestavě, nepřemýšlí.

„Tak to nevím. Chci jít postupnými kroky. Extraliga je o kus výš a jsem rád, že noví boleslavští trenéři dávají šanci mladým hráčům. Od pana Hořavy, pana Rulíka a pana Patery máme na ledě dost prostoru," jmenuje Grim kouče středočeského týmu. „Pod panem Hořavou, který je hlavním trenérem, hrajeme velmi náročný hokej, při němž se musí hodně bruslit. To je dobře," líčí talentovaný útočník.

Zápas za Ústí si bude hodně pamatovat. „Vzal jsem si puk, kterým jsem vstřelil gól. Taková je tradice, když hráč poprvé skóruje v novém mužstvu. Rád se pohybuji kolem branky, kde to sice bolí, ale z těch míst padá hodně gólů. Kluci v ústecké kabině mě vzali úplně v klidu. Snad to z mé strany nebylo úplně špatné," uvažoval Grim.

Zvyká si na ústecké hokejové prostředí. „Z města jsem toho ale zatím moc neviděl, máme nabitý program. Přál bych si, aby nás ústečtí fanoušci co nejvíce podporovali. A aby nám věřili, že děláme maximum. Škoda jen, že jsme s Porubou prohráli 3:4 v prodloužení," přemítal mladý hokejista.

V pátek hostí Mladá Boleslav v extralize Hradec Králové. Prvoligový Slovan Ústí nastoupí v sobotu ve Vsetíně. Grim kromě startů v soutěžích dospělých může hrát i za juniorku Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: