Hlavní obsah

Salfický se zpotil nejen překládáním

Kdyby se vyhlašoval hráč, který může být se svým vystoupením na turnaji Super six ve sparťanském dresu nejvíce spokojený, byl by Dušan Salfický největším adeptem pomyslné trofeje. V páteční porážce s žilinským outsiderem neměl prsty a proti Hämeenlinně se prezentoval solidním výkonem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dušan Salfický může mít ze svého výkonu radost.

Článek

Byl to hodně odlišný zápas, než si o den dříve prožil jeho sok v boji o gólmanskou jedničku Sparty Tomáš Duba. Na něj šlo jen čtrnáct slovenských střel, Salfickému statistici napočítali téměř padesát zákroků. "Po delší době jsem se zase při zápase zpotil," usmála se letní posila Pražanů, kterou z branky při extraligových duelech vystrnadil Duba.

Občas něco "žblebtnul"

Trenér Výborný sice připustil, že mu sobotní výkon může pomoci k pravidelnějšímu zápasovému pobytu v brance, ale Salfický byl opatrnější. "Tohle je specifický turnaj, spíš to bylo důležité pro mě. Připomněl jsem si, že jsem nezapomněl chytat," těšilo 34letého gólmana.

Díky jeho ruským zkušenostem z angažmá v Moskvě a Čerepovci ho spoluhráči během turnaje hojně využívali i jako překladatele a rádce ohledně ruských reálií. "Je tady dost lidí, kteří se o nás starají, já jen občas něco žblebtnu," usmíval se. I během neděle, kterou měli hráči ke své lítosti volnou, na něj ale směřovala řada otázek, když si s týmem vyrazil prohlédnout Ermitáž a Auroru.

Reklama

Související témata: