Hlavní obsah

Zápasy nesabotujeme, odmítá kapitán Chomutova spekulace

Chomutov

Úmyslně vypouštěli zápasy, protože jim klub dluží peníze? Prý tomu tak není. Kapitán Chomutova Marek Tomica se ohradil proti spekulacím, že za absencí některých hráčů v sestavě je špatná ekonomická situace Pirátů a to, že klub hokejistům dluží platy za několik posledních měsíců. Hráči podle něj extraligové zápasy nesabotují.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ze vstřeleného gólu v Plzni se radují chomutovští hráči (zleva) autor branky Radek Duda, Bohumil Jank, Lukáš Vantuch a Jakub Sklenář.

Článek

"V posledních dnech se objevily spekulace, jak v médiích, tak na sociálních sítích, ohledně zdravotního stavu hráčů a toho, že se něco sabotuje. Za celou kabinu chci říct, že to není pravda," uvedl Tomica na facebooku klubu.

Osmatřicetiletý útočník je jedním z hráčů, kteří jsou momentálně na marodce. V sestavě chybí také brankářská jednička Justin Peters, obránci David Štich a Brett Flemming a útočníci Pavel Klhůfek, Vladimír Růžička, Lukáš Vantuch a nově i Jan Stránský s Jakubem Sklenářem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Ostřížek z Olomouce překonává Dominika Pavláta v brance Chomutova. Přihlíží chomutovský Tomáš Svoboda.

Zranění a nemoce

"Zdravotní stav je takový, že máme hodně kluků zraněných. A teď se k tomu objevily i tři případy, kdy jsou kluci nemocní. Takhle to holt v hokeji i v životě bývá. Není pravda, že něco sabotujeme," podotkl Tomica. Nemoc ze hry vyřadila Peterse a Růžičku.

Deník Sport v minulém týdnu uvedl, že chomutovští hokejisté kvůli chybějícím výplatám zvažovali bojkot nedělního zápasu v Olomouci. K tomu nedošlo, klub ale oficiálně problémy přiznal.

"V pátek jsem se setkal se zástupci hráčů a domluvili jsme se na dalším postupu. V tuto chvíli hráči vědí, jaké kroky hodláme podniknout, a jsme domluveni na další schůzce," uvedl výkonný ředitel Stanislav Mikšovic. Podle Sportu by jasněji o řešení situace mělo být ve středu.

Již dnes se Chomutov, který je v extralize předposlední a bojuje o vyhnutí se baráže, představí v Brně.

Reklama

Související témata: