Hlavní obsah

Padělek rozhodl o výhře Znojma v Kladně

Hokejisté Znojma si díky vítězství v úterním utkání 41. kola extraligy v Kladně 5:4 upevnili postavení v desítce pro play-off. Tři body zařídil Orlům Aleš Padělek, který svým druhým gólem v utkání rozhodl vteřinu před koncem. Znojmo podržel gólman Jaroslav Kameš, který jako kladenský odchovanec dostal přednost před lehce nachlazenou jedničkou Jiřím Trvajem. Jedenáctý Rabat tak ztrácí na Znojmo už čtyři body.

Článek

Znojmo začalo aktivně, snažilo se často střílet a už v 32. vteřině utkání se radovalo z vedení. Dopitovu střelu brankář Orct vyrazil jen do brankoviště a úspěšně dorážel Selingr. Kladno se nemohlo prosadit přes pevnou znojemskou obranu a šance tak měli v první desetiminutovce jen Orli. Po Dopitově přihrávce vystřelil tentokrát Selingr mimo a později se při dorážce neprosadil Nedorost.

Rabat se pak ubránil při Evanově trestu a potom se mu naskytla po nedovolených zákrocích Selingra a gólmana Kameše na 68 sekund početní výhoda pěti proti třem. V největších šancích ale neměli Ševc ani Kalla přesnou mušku. V 17. minutě při další početní převaze Kameš reflexivně vyrazil Procházkovu tečovanou ránu a potom znovu nejlepší kladenský střelec zakončoval zblízka nepřesně. Z brejku zahrozil v oslabení Haman.

V úvodu druhého dějství se Kladno neprosadilo ani při Jarešově trestu a po skončení přesilovky byl na druhé straně blízko druhého gólu hostů po nebezpečné teči Říha. Štěstí zkoušeli i Svoboda a Nedorost. Následoval nápor Kladna, ale Procházka, Diviš ani Kalla recept na Kameše neměli. Před kladenskou brankou připravil Dopita střeleckou pozici Růžičkovi. Rabat se dočkal v 29. minutě, kdy Gardoňův pokus tečoval před brankou Kuchler a sudí Minář si u videorozhodčího jen potvrdil, že branka byla regulérní.

Znojmo zabralo, dvakrát nebezpečně pálil Padělek a po 62 vteřinách Orli znovu vedli. Křížovu střelu tečoval před Orctem dotírající Tvrdík. Za dalších 72 sekund smazal ztrátu Bílek, který se prodral po levé straně a prostřelil i Kameše. V 34. minutě znojemská dvojka svůj tým podržela, když se před ní ocitl osamocený Kuchler. Z protiútoku prošla Hamanova rána Orctovi mezi betony, ale minula branku. Čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny mohl v přesilovce otočit stav kapitán Patera.

Na úvod závěrečné části hráli v početní výhodě hosté po Evanově faulu, ale větší šanci mělo Kladno. Kalla vyhrál v rohu útočného pásma souboj s Křížem, ale potom bekhendem Kameše nepřekonal. V 48. minutě ujel po Ševcově chybě na útočné modré čáře Tvrdík a po sólu poslal puk do volného místa u pravé tyče Orctovy branky. Znojemský gólman pak kryl pokusy Zemana a Horny, ale v 52. minutě na střelu beka Štěpánka od modré čáry i kvůli zakrytému výhledu nestačil.

Domácí pak nepotrestali Nedorostovo vyloučení, když několikrát pálil tvrdě, ale nepřesně, obránce Ševc. V 57. minutě se radovalo naopak Znojmo, když Hamanovo nahození z rohu vyrazil Orct do brankoviště, kde dorážel Padělek. Minář si potvrdil i tento gól u videorozhodčího. Za 15 vteřin vyrovnal Procházka, kterému se i za přispění obránce sice blafák nepodařil, ale puk se přesto dostal za Kamešova záda. Následně minula cíl další Ševcova rána a v závěru Rabat celý zápas ztratil. Po Dopitově akci zakončil v čase 59:57 úspěšně Padělek, ale časomíra se zastavila až o dvě vteřiny později.

Rabat Kladno - Znojemští Orli 4:5 (0:1, 2:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 29. Kuchler (Gardoň), 31. Bílek (M. Štěpánek), 52. M. Štěpánek (Gardoň), 58. Martin Procházka (Patera) - 1. Selingr (Dopita), 30. Tvrdík (Kříž), 48. Tvrdík (A. Padělek), 57. A. Padělek (Haman), 60. A. Padělek (Dopita). Rozhodčí: Minář - Čech, Chytil. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 2968.
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, J. Mrázek, Hájek, Zeman, Trončinský - Horna, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Hluchý, Kalla, Bělohlav - M. Havel, Čurilla, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Znojmo: Kameš - Kříž, Jareš, Němeček, Bičánek, Chvátal, Kotaška - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Haman, Tvrdík - Kucharczyk, J. Svoboda, V. Říha - Beroun, Meidl, D. Nedorost. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: