Hlavní obsah

Karlovy Vary získaly ze Žiliny Michala Straku

KARLOVY VARY

Pětatřicetiletý hokejový útočník Michal Straka se stal definitivně posilou Karlových Varů. Energie získala staršího bratra hvězdy New Yorku Rangers Martina Straky na hostování do konce sezóny ze Žiliny. Z kádru úřadujícího mistra Slovenska, který je aktuálně na posledním místě extraligy, posílil Západočechy také další forvard Martin Gálik.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Michal Straka ještě v dresu Plzně

Článek

"Michal Straka by měl nastoupit poprvé v neděli," řekl dnes ČTK generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk. Dnešní zápas ve Vsetíně tak nová akvizice ještě vynechá, ale hrát by měla proti Českým Budějovicím. Straka má v Žilině smlouvu ještě na další sezónu a vedení slovenského klubu počítá s tím, že se do kádru vrátí.

Do Žiliny přišel Straka před touto sezónou poté, co uplynulý ročník dohrál ve finském klubu Lukko Rauma. V 37 utkáních zaznamenal 25 bodů za šest tref a 19 asistencí a byl tak druhým nejproduktivnějším hráčem Žiliny. Předtím hrál v tuzemsku, jedinou výjimkou bylo jeho krátké působení v nižší zámořské IHL v Clevelandu.

Žilina pouští i další hráče

Celkem Straka odehrál za Plzeň, Liberec a Znojmo 702 utkání a připsal si 414 bodů za 147 tref a 267 přihrávek. Minulý pátek rozhodl vítěznou brankou o překvapivé výhře Žiliny nad Spartou 4:2 na turnaji Super Six.

Energii se tak podařilo posílit kádr do závěrečné části ročníku, v němž chce potvrdit svou premiérovou účast v play-off. Mimo hru má totiž centra Milana Krafta, který je po operaci ramena vyřazen s největší pravděpodobností až do konce sezóny, a také dalšího útočníka Jaroslava Kristka. Ten se po zranění lícní kosti a očnice má vrátit k tréninku v polovině února.

Vedení Žiliny uvolnilo další dva hráče do Slovanu Bratislava - obránce Dalibora Kusovského a útočníka Michala Hreuse. Stejně jako Straka a Gálik by měli podle rozhodnutí ze čtvrtečního jednání nového představenstva, dozorčí rady a trenérů Dušana Gregora a Vladimíra Hiadlovského v nadcházející sezoně působit podle platné smlouvy opět v Žilině.

Reklama

Související témata: