Hlavní obsah

Hattrick Procházky zajistil Kladnu výhru nad Vítkovicemi

Podobně jako v posledním domácím zápase se Znojmem mělo Kladno zápas rozehraný na vítězství v základní hrací době, ale znovu ho nedokázalo dotáhnout do tříbodového konce. Díky Martinu Procházkovi ale alespoň o bod víc než jeho soupeř v boji o play-off získalo.

Článek

V úvodu to vypadalo, že na hokej jsou mnohem natěšenější hosté, kteří si páteční zápas předehrávali, hned z první vážnější akce skóroval Hubáček. I když se ale Kladno trápí, na svoji přesilovkovou zbraň se obyčejně může spolehnout. Hned dvakrát to potvrdil Procházka a když mezi jeho dvě trefy přidal jednu prudkou a přesnou ránu Havel, domácí vedli o dva góly.

Jenže rychlá odpověď slovenského mladíka Mikuly a dorážka Hubáčka zajistily Ostravanům prodloužení. To už spělo k nájezdům, jenže vítkovická obrana nabídla Procházkovi jedno sólo ještě během prodloužení a kladenský útočník bekhendovým blafákem završil hattrick.

Petr Kasík, asistent trenéra Kladna: "Nevyšel nám vstup do zápasu, měli jsme v nohou těžký zápas s Pardubicemi. Ztratili jsme dvougólové vedení, ale za dva body jsme spokojení."

Miroslav Fryčer, trenér Vítkovic: "Jsem rád, že jsme tu uhráli bod, může pro nás mít cenu zlata. Ten zápas mě přesvědčil, že hokej se hraje hlavou, ne silou, koukat na Pateru s Procházkou je radost."

Rabat Kladno - Vítkovice Steel 4:3 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Martin Procházka (M. Havel), 26. M. Havel (Čurilla), 32. Martin Procházka (Kalla), 65. Martin Procházka (Evan) - 4. P. Hubáček (E. Weissmann), 36. Mikula (Tomášek), 52. P. Hubáček (E. Weissmann). Rozhodčí: Homola - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. Diváci: 3146.
Sestavy:
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, J. Mrázek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Hluchý, Kalla, Horna - M. Havel, Čurilla, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, Jasečko, od 41. navíc Chmelíř - E. Weissmann, Burger, P. Hubáček - Irgl, T. Káňa, Krenželok - Tomášek, R. Procházka, Kropáč - od 32. navíc Mikula. Trenéři: Fryčer a Bolek.

Reklama

Související témata: