Hlavní obsah

Skuhravý zajistil Karlovým Varům výhru nad Budějovicemi

Domácí udolali budějovický tým zásluhou dvou gólů prvního úptoku v úvodu i podařenější koncovky zápasu. Nejprve v hokejové učebnici zalistoval nejlepší nahrávač karlovarského týmu Skuhravý, který ideálně přihrál na modrou čáru najíždějícímu Košťálovi. Skuhravý pak ještě prokázal, že se umí i dobře orientovat ve skrumáži před brankou a dloubákem poslal Vary do dvoubrankového vedení.

Článek

V závěru třetině zazvonila tyčka Mensatorovy klece po střele Šimánka. Tentýž budějovický útočník se postaral ve 26. minutě o snížení a potom Jihočeši dokázali využít dvojnásobnou přesilovku probuzeným střelcem Sailerem.

Do vedení 3:2 v 53. se dostaly Vary kuriózním gólem. Od modré tvrdě vypálil Řezníček, jehož střelu tečoval Dvořák a kotouč se ještě odrazil od tyčky do Turkovy klece. V závěru utkání poslal kotouč do opuštěné budějovické branky při power-play Skuhravý.

Václav Baďouček, asistent trenéra K. Varů: "Diváci se určitě nenudili. Chtěli jsme si počkat na chybu soupeře a to se nám v první třetině povedlo. Utkání nebylo lehké, bylo to vydřené vítězství."

Milan Kupka, asistent trenéra Č. Budějovic: "Čekalo se na první branku, a to se povedlo Varům. O osudu tohoto vyrovnaného utkání se rozhodlo ve třetí třetině."

Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Košťál (Skuhravý), 14. Skuhravý (Skladaný), 53. Dvořák (Řezníček), 58. Skuhravý (Kumstát) - 26. Šimánek (Brabenec), 30. Sailer (V. Hübl). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.) - Bejček, Kalivoda. Vyloučení: 7:11, navíc Skuhravý - Kutlák oba 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3240.
Sestavy:
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Brňák, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Pech, Skladaný - Milan Procházka, Straka, Gálik - Tvrdek, Chrenko, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Mucha, Vydarený, Bolf, Kutlák, Macháček - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - L. Květoň, Vak, Kotrla - Šimánek, Mertl, Sailer - Gulaš, J. Hanzal, Červený. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata: