Hlavní obsah

Liberecký lídr padl doma se Zlínem. Sparta po trestu urvala výhru, Hradečtí vyškolili Třinec

Praha
Aktualizováno

Lídr z Liberce ve 44. kole hokejové extraligy prohrál s jedenáctým Zlínem 2:3. Boj o třetí místo absolvoval Třinec s Hradcem Králové (1:5). Sparta rozhodla o výhře 1:0 v Mladé Boleslavi v 60. minutě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Zlína se radují z rozhodujícího třetího gólu v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Zlín se po třetí výhře za sebou přiblížili desátému Litvínovu na rozdíl jediného bodu. O prvním úspěchu Beranů ve vzájemných duelech po čtyřech prohrách za sebou rozhodl v 59. minutě Pavel Kubiš. Bílí Tygři poznali hořkost porážky poprvé po pěti výhrách a před druhou Plzní mají náskok pěti bodů. Zkomplikovali si mírně cestu k Prezidentskému poháru, který získá vítěz základní části.

Plzeň přišla o sérii čtyř vítězství a utrpěla teprve druhou porážku z posledních dvanácti utkání. Chomutov po sérii šesti porážek zaznamenal druhou výhru za sebou. Srdnatě bojující hosté na západě Čech brzy vedli o dvě branky, ale střelecky aktivnější domácí nakonec dokázali vyrovnat. Bod navíc zajistil předposlednímu týmu extraligy jediný úspěšný exekutor nájezdů Jan Stránský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hradečtí se radují z druhého gólu proti Třinci.

Hradec Králové vyhrál v Třinci a vystřídal ho v tabulce na třetím místě. Východočeši rozhodli definitivně zápas v rozmezí 42. až 48. minuty, kdy třemi góly stanovili konečnou podobu výsledku. Gól a přihrávku si připsali Mislav Rosandič a Matěj Paulovič. Oceláři utrpěli nejvyšší porážku sezony a poslední dva zápasy ztratili doma se skóre 3:10.

V čase 59:15 rozhodl o vítězství Sparty v Mladé Boleslavi Jiří Smejkal. Hosté, kteří minule prohráli v Pardubicích a za trest po příjezdu z východu Čech zažili noční trénink, tak ukončili sérii tří porážek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Útočník Sparty Jiří Smejkal se raduje ze vstřelení vítězného gólu v Mladé Boleslavi

Desátý Litvínov třikrát prohrával s dvanáctými Karlovými Vary, ale nakonec si v boji o předkolo připsal třetí výhru z posledních 4 duelů. I když jen v prodloužení a jeho náskok před Zlínem se smrskl na jediný bod.

O výhře Brna nad Pardubicemi rozhodl také až v prodloužení útočník Peter Mueller. Kometa zvýšila náskok na 6. místě na tři body, ale nevyužila možnost dotáhnout se bodově na páté Vítkovice. V duelu s posledním týmem tabulky nevyužila obrovské množství šancí. Až v čase 62:27 rozhodl o úspěchu domácích nejlepší extraligový střelec Peter Mueller.

Hokejová extraliga - 44. kolo
Třinec - Hradec Králové 1:5
Branky: 12. Galvinš - 11. Koukal, 19. Graňák, 42. Rákos, 46. Rosandič, 48. Paulovič
Plzeň - Chomutov 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 7. Indrák, 34. Gulaš, 40. V. Němec, 55. Moravčík - 5. a rozh. nájezd J. Stránský, 5. Vantuch, 35. Trefný, 36. Sklenář
Litvínov - Karlovy Vary 5:4 v prodloužení
Branky: 38. a 62. J. Mikúš, 9. Trávníček, 24. Piché, 54. Jurčík - 23. a 33. Flek, 22. Gorčík, 44. Kverka
Mladá Boleslav - Sparta 0:1
Branka: 60. Smejkal
Brno - Pardubice 2:1 v prodloužení
Branky: 9. Orsava, 63. Mueller - 35. P. Sýkora
Liberec - Zlín 2:3
Branky: 9. P. Jelínek, 47. Lenc - 29. Fořt, 55. Herman, 59. Kubiš

Reklama