Hlavní obsah

Říha mluvil o pardubické ostudě

PARDUBICE

Představa hokejistů Pardubic, že ze čtyř domácích zápasů v řadě vytěží dvanáct bodů, vzala rychle za své. Po snadné výhře nad Vítkovicemi sice zněla slova o prvním navlečeném korálku, jenže koncem týdne přišly porážky 1:3 s Kladnem a 3:6 se Zlínem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

"Opakovaně jsme udělali ostudu před devíti tisíci fanoušky. Klíčoví hokejisté nesplnili taktiku, zahráli tak na půl plynu. Přístup mužstva mne zklamal, bude nutné si s hráči důrazně promluvit o tom, jak chápou své zaměstnání," prohlásil nespokojený trenér Miloš Říha, jehož svěřenci působili na ledě hodně odevzdaně. "Dvakrát měli přesilovku pět na tři a ani pořádně neohrozili bránu," hořekoval.

Hráči měli pocit, že bojovali, ale cítili bezradnost. "Dostávali jsme soupeře pod tlak, ale srážely nás velké chyby, po Kladnu nás i Zlín přečísloval a z brejků skóroval, to se nám doma nesmí stávat," litoval útočník Peter Pucher. "Když se mužstvo trápí, snaží se střílet z každé pozice. Puky se ale odrážely od brány daleko pryč a hostům to umožňovalo chodit do rychlých protiútoků," doplnil slovenský útočník, jenž přišel před Vánoci ze Znojma.

Říhu rozčílilo i Píšovo vyloučení do konce zápasu, bez váhání odpověděl: "Něco podobného se mu přihodilo už při minulém utkání se Zlínem, nepoučil se. Tady sice dvakrát dostal sekyru, podobnou situaci však musí ustát. Takhle to prostě nejde," tvrdil Říha s tím, že dnes proti Plzni chce od mužstva vidět naprosto odlišný přístup. "Mužstvo se musí vrátit na zem, vzít si z těch dvou nezdarů poučení a zapracovat na odstranění chyb," naznačil naštvaný kouč.

Stuchlík se tvářil veseleji

Mnohem spokojeněji se v neděli večer tvářil asistent zlínského trenéra Jaroslav Stuchlík, jehož svěřenci vydolovali z těžkých zápasů na Slavii a v Pardubicích plný počet šesti bodů a znovu se vmáčkli mezi šest nejlepších celků, které jsou v play-off a nemusí hrát předkolo.

"Vyhrál tým, který měl větší morálku a znovu skvělého Murína v brance. Právě tyto aspekty rozhodly už podruhé o našem stoprocentním zisku," glosoval Stuchlík nečekaná zlínská vítězství.

Kouči Hamé se ale nelíbilo třináct vyloučených v nedělním zápase. "Jsem nejemotivnější trenér extraligy, takže se raději nebudu vyjadřovat. Můžu jen říct, že ve Zlíně by se to nestalo. Vítězství nás stálo hodně sil, takže z něj mám radost, ale přitom mě bolí i hlava," tvrdil Ernest Bokroš.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec