Hlavní obsah

Naivní Litvínov si odvezl debakl z libereckého ledu

Josef PešoutSport.czPrávo

Naprosto neškodně a herně dost naivně působili hokejisté Litvínova na libereckém ledě, odkud si odvezli nejtěžší debakl klubu za posledních deset let. "Na ledě existovalo jen domácí mužstvo. Zklamali jsme po všech stránkách a dostali pořádnou dardu, s tak naivním projevem snad ani nešlo uspět," litoval po prohře 1:10 trenér Jaroslav Hübl starší.

Článek

Ten stejně jako v předchozím zápase proti Spartě střídal v průběhu zápasu svého syna Jaroslava v brance Radkem Fialou. "Ani to kanonádu domácích nezastavilo." V napínavém souboji o umístění v elitní desítce už Litvínov ztrácí tři body. "Hráli jsme nedůsledně a dělali chyby, musíme se zamyslet sami nad sebou," krčil rameny obránce Jiří Šlégr. Utkání v Liberci nedohrál s bolavou krční páteří kapitán Robert Reichel. "Za rozhodnutého stavu sám odstoupil. Nechtěli jsme, aby se dál trápil. Je to náš klíčový hráč a budeme ho potřebovat v plné síle do dalších kol," vysvětlil kouč.

Litvínovské rozčarování ostře kontrastovalo s excelentním útočným projevem Liberce, z domácích sálala naprostá herní pohoda. "Nečekal jsem, že hosté takhle odpadnou. Jde jim o play-off, ale od poloviny utkání se úplně položili. Zápas rozhodla už první třetina, po čtvrtém gólu nebylo co řešit," líčil domácí útočník Petr Šachl.

Vaic spustil kanonádu

Kanonádu spustil už ve 2. minutě Lubomír Vaic, který pak přidal i svůj druhý zásah. "Byl to jasný zápas a mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem. Těší nás hlavně upevnění první příčky v tabulce," povídal slovenský útočník.

Ze svého premiérového gólu v extralize se radoval obránce Martin Rýgl: "Po skoro padesáti startech v soutěži už bylo na čase, abych se také trefil. Zápas jsem si náramně užíval. Hlavně druhá třetina s pěti góly během šesti minut byla z naší strany famózní," usmíval se mladý bek.

Přání domácích fandů po dvouciferném skóre nakonec vyplnil Šachl. "Podkonický mi předložil ideální přihrávku a před prázdnou brankou stačilo jen nastavit hůl. Na desítku jsme začali myslet až za stavu 8:1, ale povedlo se, jde o takový bonus pro diváky," líčil zkušený útočník, který byl na ledě při pěti trefách Bílých Tygrů.

Reklama

Související témata: