Hlavní obsah

Vítkovicím zařídil výhru nad Třincem při nájezdech junior Klimek

VÍTKOVICE

Hokejisté Vítkovic zdolali v úterním utkání 44. kola extraligy Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a prodloužili svou vítěznou sérii na domácím ledě už na sedm zápasů. Napínavý souboj regionálních rivalů v Ostravě rozhodl až proměněný předposlední nájezd vítkovického juniora Lukáše Klimka. Třinec vedl ve druhé části už o dva góly, ale svůj náskok neudržel. Vítkovice skórovaly v oslabení i přesilovce.

Článek

Od úvodu bylo na ledě vidět nasazení jako v play off a nelítostné osobní souboje. Od prvního buly bylo jasné, že oběma celkům jde o hodně. Lepší vstup do zápasu měly Vítkovice, protože hned v úvodu si rychle za sebou domácí vynutili dva fauly Ocelářů a mohli hrát 67 sekund přesilovku pět na tři. Třinec ovšem bránil obětavě, takže Vojtek nemusel zasahovat, zato dvě tvrdé rány schytal do střel se vrhající Kroupa.

V závěru druhé přesilovky ujel hostující Tomas, který však zblízka puk pod Pincem do sítě nepropasíroval. Oceláři vyrovnali hru, vyvarovali se faulů a rázem se hrál pohledný hokej. Do největší šance první třetiny se dostal v závěru hostující Hašek, jenže Pinc předvedl bleskový skluz a jeho pokus zmařil.

Po přestávce navíc začaly padat i góly. Jako první se prosadil Vůjtek, který využil situace, kdy Kuboš ztratil hůl, a propálil Pince. Vítkovice přežily následnou šanci Štefanky, jenže pak se trefil po kličce do středu kluziště Martynek. Domácí mohli jenom litovat, že dvě možnosti promarnila jejich slovenská posila Weissmann.

Hubáček neudržel nervy na uzdě

Kritickou chvíli prožili Ostravané v závěru druhého dějství, kdy vyloučení za faul neunesl Hubáček. Na trestné lavici hodil holí, za což dostal trest na deset minut, a když ještě mrštil na led rukavici, zápas pro něj předčasně skončil. Třinec ovšem nepochopitelně v početní výhodě přestal bruslit a vyrobil sérii chyb, za což je ztrestal nekompromisní Irgl.

Ještě před pauzou odmítl zblízka pojištění skóre Pavelek a Oceláři na to doplatili. V úvodu třetí třetiny totiž inkasovali jeden trest za druhým. Tři dvouminutové tresty dostal Korhoň, pak Štefanka umožnil Vítkovicím hrát dvě minuty pět na tři, ovšem Vojtek čaroval při dorážce Procházky. Srovnal až Kuboš ranou od modré čáry v pokračující početní výhodě.

Jenže vysílení Oceláři faulovali dál a Ostravané hráli v přesile i další čtyři minuty. Vojtek měl několikrát štěstí, často mu pomohli obětaví spoluhráči. Nakonec málem v normálním hracím čase rozhodli hosté, jenže po průniku Vůjtka ze tří metrů trestuhodně minul Pavelek. Při nájezdech na gólmany nevyzráli domácí Weissmann s Burgrem a třinečtí Tesařík a Tomas, pak se trefil Klimek a nájezd Vůjtka zmařil rozklekem Pinc.

Vítkovice Steel - Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Irgl (Burger), 50. Kuboš (Gulaši), rozhodující sam. nájezd Klimek - 29. Vůjtek (Peterek), 37. Martynek (Výtisk). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:13, navíc Hubáček 10 min. a do konce utkání, Irgl (oba Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5293.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Jasečko, Chmelíř (21. Ovčačík) - E. Weissmann, Burger, P. Hubáček - Irgl, R. Procházka, Krenželok - T. Káňa, Mikula, Tomášek - od 21. navíc Kropáč, od 41. Klimek. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Kundrátek, Kroupa, Frolo, Frühauf, Bartoň, Vrba - Korhoň, Štefanka, Tomas - Vůjtek, Peterek, Hašek - Hlouch, Martynek, Pavelek - J. Daneček ml., Kolusz, Steber. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata: