Hlavní obsah

Pardubice si spravily chuť po dvou porážkách výhrou nad Plzní

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic si trochu spravili chuť po dvou porážkách za sebou úterním vítězstvím na Plzní 2:1, ale z ochozů slyšeli často pískot. Vítěznou trefu si připsal v 44. minutě Jan Čaloun, který tak zaznamenal svou jubilejní 200. branku v nejvyšší soutěži. Lasselsberger potvrdil, že se mu venku moc nedaří a z posledních sedmi duelu mimo svůj stadión získal pouhé dva body.

Článek

Pardubičtí hokejisté se ve čtvrtém utkání v řadě na domácím ledě hodně trápili. Západočeši, kteří při absenci jedničky Málka nasadili do branky čerstvou posilu Hudáčka, se soustředili především na pozornou obranu. V úvodní třetině hráli domácí čtyřikrát přesilovku, ale paradoxně blíž k brance byli hosté.

Nejprve v 7. minutě Čakajíkovu střelu pozorný Lašák vyrazil, za čtyři minuty Linhart v poslední chvíli zmařil Šaffrův únik a v 17. minutě opět zazářil pardubický brankář, který chytil Benákovu dělovku. Domácí hráči v početních výhodách zcela propadli a podobné to bylo i v druhé třetině. Tu poznamenala série oboustranných vyloučení.

Oba celky měli v druhém dějství výhodu dvojnásobné početní převahy. Nejprve Plzeň nevyužila 100 vteřin trvající výhodu pěti proti třem při vyloučení Puchera a Hlinky. Potom domácí hráli při pobytu Ludvíka s Dernerem na trestné lavici v dvojnásobné výhodě 87 sekund, při které se mohli o vedoucí gól postarat Hlinka s Rolinkem, ale jejich spolupráce skončila střelou těsně mimo Hudáčkovou branku.

Sýkora trefil jen Hudáčka

Ve 36. minutě se neprosadil ani nejlepší pardubický kanonýr Sýkora. V úniku z půlky hřiště trefil jen dobře postaveného Hudáčka. Brankový účet otevřeli přece jen hráči Moelleru. Na konci 37. minuty při vlastním oslabení si najel na Hlinkovo vyhození bývalý plzeňský hráč Andrašovský a obehrál vracejícího se Cartelliho a se štěstím překonal Hudáčka, který asi čekal zákrok svého obránce.

Do závěrečné třetiny vstoupili hosté v početní výhodě při vyloučení Píši se snahou o rychlé vyrovnání. Jejich představy ale vzaly za své při vyloučení Dernera a Důrase, kteří tak dali možnost domácím hrát minutovou přesilovku pět na tři. V ní zafungovala spolupráce Puchera s Čalounem, který po třiačtyřiceti vteřinách poslal zpět na led Dernera a zvýšil na dvougólový rozdíl. S ním se ale hosté nechtěli smířit, protože stále cítili, že domácí nejsou ve své kůži, což potvrdil i další nedotažený únik Sýkory ve 48. minutě.

Úporné úsilí Západočechů přineslo ovoce v 51. minutě, kdy svoji snahu korunovali brankou Ludvíka. Vzápětí se do vyložené šance dostal Koukal, ale nemířil přesně. Kontaktní gól zvýšil snahu plzeňského mužstva, které důrazně bránilo a rychlými protiútoky se snažilo přečíslit domácí obranu. V 54. minutě měl na holi vyrovnávací gól Kubalík, ale jeho střelu Lašák skvěle zlikvidoval. Pardubický brankář byl také v této fázi utkání zaměstnanější než jeho protějšek. Pardubičtí se do vyložených šancí dostávali jen sporadicky, protože se museli bránit stupňujícímu se tlaku soupeře. V 58. minutě nabídl faulující Čakajík domácím šanci, ale minutu před koncem, kdy hosté odvolali gólmana, šel na trestnou lavici také domácí Havíř. Plzeň hrála s pěti hráči v poli proti čtyřem, ale domácí se ubránili.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 37. Andrašovský, 44. Čaloun (Pucher) - 51. Ludvík (Divíšek). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:10, navíc Důras, Čakajík (oba Plzeň) oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7752.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Čech, M. Šeda, Linhart - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Pucher, Pivko - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Kolář, Koukal, Andrašovský. Trenéři: Říha a Rohlík.
Plzeň: Hudáček - Cartelli, Čakajík, Benák, Derner, V. Čech, Pulpán - Vampola, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Šaffer, Kubalík, Laš. Trenéři: Kučera a Černý.

Reklama

Související témata: