Hlavní obsah

Brabenec spasil Budějovice a dal zapomenout na hloupou branku

PRAHA

Nebýt Kamila Brabence, byl by to pro hokejisty Budějovic smutný zápas poznamenaný vlastní brankou. Brankář Chábera si v poslední třetině srazil za záda nahození z takřka nulového úhlu a vzápětí nechytl ani střelu Dlouhého. Pak ale začal úřadovat Brabenec. Nejprve asistoval u gólu Muchy, poté sedm minut před koncem vyrovnal, a nakonec dal rozhodující samostatný nájezd.

Článek

V Sazka Areně padl první gól zápasu mezi Slavií a Budějovicemi až ve 45. minutě a to dost kuriózním způsobem. Jiří Vašíček nahazoval puk takřka z levého rohu kluziště přesně podél brankové čáry a ten se odrazil od levého betonu brankáře Chábery rovnou za jeho záda. "Byla to taková šmudla, jenom nahození na bránu," vykládal o své první trefě v extralize dospělých 26letý obránce. "Určitě mám radost, ale kazí mi to ten druhý gól Budějovic, na kterém jsem měl vinu. Raději bych dal první gól v zápase, který by jsme vyhráli," dodal.

Nejlepší sestava 44. kola hokejové extraligy podle redakce Sport.cz:
M. Hnilička (Liberec-5) - M. Ševc (Kladno-3), J. Vykoukal (Sparta-6) - K. Brabenec (Č. Budějovice-1), P. Patera (Kladno-4), R. Bělohlav (Kladno-2).

Krátce po Vašíčkovi se trefil ještě Dlouhý a Slavia vedla ještě osm minut před koncem o dvě branky. Budějovičtí to ale nezabalili. "Hodně jsme se na střídačce hecovali, že je ještě dost času a že to musíme otočit. Neustále jsme si věřili a řekli si, že musíme hrát víc aktivně a lépe napadat. Slávisti pak pod tlakem udělali nějaké chyby a my je využili," byl spokojený Brabenec, který zařídil obrat a uspěl i v nájezdech. "Chtěl jsem to dát nahoru, šlo jen o to, jak si toho gólmana připravím. Myslím, že se mi to povedlo docela dobře," popsal svou vítěznou trefu.

Brabence přitom trenér Josef Jandač vybral na nájezdy až dodatečně, když při opakované sérii neuspěla původně nominovaná trojice. "Když pak nikdo z nich nedal, vybral jsem hráče, o kterých vím, že z tréninku mohou dávat góly. Sehráli jsme vyrovnané utkání se šťastným koncem pro nás," okomentoval Jandač utkání na pozápasové tiskové konferenci. To asistent Slavie Ondřej Weissmann byl o poznání smutnější: "Měli jsme zápas dobře rozehraný a zase jsme ho ztratili. Může nás to jen hodně mrzet."

Reklama