Hlavní obsah

Ševcovi se stejně jako Kladnu proti Spartě daří

KLADNO

Kdyby měli hokejisté pražské Sparty určit nejméně oblíbeného soupeře v extralize, bylo by to jednoznačně Kladno. Středočeši porazili v letošní sezóně úřadujícího mistra ve všech vzájemných zápasech. A velkou zásluhu na tom má obránce Martin Ševc. Na poslední výhře 7:5 se podílel hattrickem a celkem dal regionálnímu sokovi už šest gólů. I díky tomu je se čtrnácti přesnými zásahy nejlépe střílejícím obráncem soutěže.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Kladenský obránce Martin Ševc.

Článek

"Ani tomu nemůžu uvěřit. Já jsem snad nikdy nedal tři góly, ani když jsem jako malý hrál v útoku," přiznal Ševc v rozhovoru s novináři po utkání. Dnes dokonce mohl přidat v závěru i čtvrtý gól, ale při power play Sparty volil radši přihrávku na Pavla Pateru. "Šlo hlavně o čas a já jsem byl navíc za červenou, takže kdybych se netrefil, tak by to bylo zakázané uvolnění a buly u nás," vysvětlil pětadvacetiletý bek, proč přihrával svému zkušenějšímu spoluhráči.

Pro Kladno je výhra o to cennější, že stále tvrdě bojuje o postup do vyřazovací části. Momentálně Rabatu patří desátá pozice, poslední zaručující postup do předkola play-off. "Potřebujeme každý bod, takže ty tři jsou pro nás hodně důležité. Spodek tabulky je hrozně vyrovnaný," podotkl Ševc, který se dvakrát trefil v přesilové hře a vždy ji bleskově ukončil. Ta přitom v předešlých duelech Kladnu moc nešla. "Snažíme se to hrát pořád stejně, ale občas se prostě nedaří. Tentokrát jsme ale měli potřebné štěstí," uvedl.

Sparta na nás prostě neumí

Domácí nerezignovali, přestože ve 27. minutě prohrávali 0:3 a zdálo se, že Sparta je poprvé v sezóně porazí. "V naší pozici by bylo špatné, kdybychom nevěřili, že s tím něco uděláme. Pro nás je každý duel prakticky jako play-off a musíme se z nich snažit vytěžit, co nejvíce bodů," podotkl Ševc. Proč se Kladnu na Spartu tak daří, ale netuší. "Spíše to bude tím, že Sparta na nás neumí. Nevím, jak to říci jinak," pousmál se.

Podobné to je podle člena elitní formace Rabatu i s jeho osobní bilancí proti pražskému týmu. "Je to spíše náhoda. Člověk se snaží střílet furt, ale že to tam spadne, je kolikrát o štěstí a o náhodě. Někdy vám to tam nespadne z větších šancí a pak tam spadne takováhle haluz," řekl Ševc, který svými ofenzivními schopnostmi v poslední době nahrazuje i své časté chyby v defenzivě. "Je pravda, že poslední dobou mi to vzadu moc nejde. Tak aspoň, že týmu pomohu góly," dodal Ševc, jenž prožívá střelecky nejvydařenější sezónu v kariéře.

Reklama

Související témata: