Hlavní obsah

Hokejisté Třince doplácejí na slabou kázeň i nájezdy

OSTRAVA

Hokejisté Třince prohráli třikrát v řadě a hrozí jim vypadnutí z elitní desítky, kterou čeká play-off. "Doplácíme na častá vyloučení, naše tresty pomáhají soupeřům," říká asistent trenéra Třince Jan Daneček.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Ve Vítkovicích sice vedli Oceláři o dva góly, ale pak dostali gól při vlastní přesilovce a přelom druhé a třetí třetiny nezvládli nervově. Štefanka a Korhoň nasbírali během osmi minut pět dvouminutových trestů a domácí srovnali. Disciplínu přesto hodně hloupými fauly porušovali i další, v průběhu zápasu postihl zkrat i obránce Frola. "Nevím, jestli jsme byli přemotivovaní. Prostě jsme opakovali fauly a platí, že jich děláme příliš mnoho," pokrčil rameny asistent kouče Ocelářů.

Druhým problémem Třince jsou pak samostatné nájezdy. Dovednostní disciplína určovala výsledky už sedmi soubojů Ocelářů v sezóně, ovšem ani jednou penaltový rozstřel tým nebyl schopen zvládnout. "Je to naše slabina. Zkoušeli jsme tam měnit hráče i brankáře, jenže to k ničemu nevede. Prostě nám penalty nejdou a my se musíme pokusit rozhodovat zápasy už daleko dříve," dodal asistent Daneček.

Reklama

Související témata: