Hlavní obsah

Trápící se Sparta padla v důležité bitvě ve Zlíně. Třinci se povedl parádní obrat, slaví Kometa i Plzeň

Praha
Aktualizováno

Základní část hokejové extraligy se blíží ke konci a i 47. kolo nabídlo dramatické souboje. Parádní kousek se povedl hokejistům Třince, kteří přes tříbrankovou ztrátu odvážejí tři body z Vítkovic. Důležitou výhru slaví i Zlín, který si v boji o desítku poradil s trápící se Spartou 4:1. V dalších zápasech vyhrála Kometa ve Varech 3:0, stejně se vedlo Chomutovu s Pardubicemi. Výhru a postup na druhé místo tabulky slaví po výhře 4:1 v Mladé Boleslavi tým z Plzně. Utkání Hradce s Litvínovem a Olomouce s Libercem se ještě hraje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Šlahař a Tomáš Fořt ze Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Málo vídaný obrat se povedl hokejistům Třince, kteří zvítězili na ledě Vítkovic 4:3 přesto, že ještě v 37. minutě prohrávali 0:3. Domácí šli do vedení v osmé minutě po brance Romana z přesilovky, v druhé části přidali další dva zásahy Dej a Olesz a vypadalo to, že je rozhodnuto.

Naději dala hostům branka Novotného dvě minuty před koncem prostřední části. Velký obrat však přišel ve třetí třetině. Na jednobrankový rozdíl snížil z přesilovky Hrňa, o vyrovnání se postaral v šestačtyřicáté minutě Vrána. Definitivně šokoval domácí hokejisty i fanoušky Kovařčík, který šest minut před koncem rozhodl zápas ve prospěch Ocelářů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Ondřej Roman (vpravo) před brankářem Třince Šimonem Hrubcem.

Zlín slaví výhru v boji o desítku

Důležitá bitva o účast v předkole play off se odehrála mezi hokejisty Zlína a pražskou Spartou. Domácí začali utkání lépe, když šli do vedení v jedenácté minutě díky Valentově brance. Hosté bleskově odpověděli o 69 sekund později zásluhou Piskáčka. Zlínští však šli přeci jen do šaten s náskokem, který jim zajistil přesnou střelou Fořt.

O výsledku rozhodla prostřední část, když Machovského postupně překonali Kulda a Šlahař. Pražané už síly na obrat nenašli, v tabulce jim patří deváté místo, před svým dnešním přemožitelem však vedou jen o skóre.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Košťálek ze Sparty a David Nosek ze Zlína.

Skvělý Čiliak vychytal Vary

Marně hokejisté Karlových Varů zkoušeli překonat výborného Marka Čiliaka v brance Komety Brno, nepovedlo se jim to ani jednou a i díky tomu Západočeši podlehli úřadujícímu mistrovi 0:3.

Hosty poslal do vedení v první třetině Martin Zaťovič, v prostřední části hry zvýšili Petr Holík a Michal Gulaši už na tříbrankový rozdíl. Kometa si výhrou upevnila postavení v první šestce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Boleslav v boji o šestku padla s Plzní

Důležitý zápas v boji o šanci na umístění v první šestce odehráli hokejisté Mladé Boleslavi s Plzní. A Středočeši začali dobře. V osmé minutě je poslal do vedení Radim Zohorna, hosté však stihli osmnáct sekund před koncem první třetiny díky brance Kodýtka z přesilové hry vyrovnat.

O výsledku rozhodla prostřední část, kdy se trefili Indrák s Gulašem a Západočeši šli do vedení 3:1. Definitivní jistotu přidal v závěrečné části Pour a Plzeň se dostala na druhé místo v tabulce za vedoucí Liberec.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisty Plzně slaví další výhru

Bitvu posledních ovládl Chomutov

Zápas dvou nejhorších týmů probíhajícího ročníku vyzněl lépe pro Chomutov, který si poradil s beznadějně posledními Pardubicemi 3:0. Úvodní trefu si připsal v páté minutě Klhůfek, v prostřední části zvýšil na dvoubrankový rozdíl Raška a definitivně připravil hosty o myšlenky na obrat v šestačtyřicáté minutě Bláha.

Z čistého konta se tak mohl radovat domácí opora v brance Chomutova – Kanaďan Justin Peters.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Juraj Mikuš z Pardubic, Lukáš Vantuch z Chomutova a brankář Pardubic Milan Klouček.

Trápící se Litvínov byl bez šance

Trápí se a potvrdili to i v Hradce Králové. Hokejisté Litvínova podlehli na hřišti favorita 1:4, když o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto po úvodních deseti minutách, kdy Januse v brance Chemiků postupně překonali Zámorský, Rosandič a Kukumberk. Když na začátku druhé třetině zvýšil na čtyřbrankový rozdíl Cingel, začali se hosté bát o to, aby neodjížděli s debaklem. Ve zbytku utkání čestný úspěch pro hosty zaznamenal Mikúš, Litvínov tak zůstává v tabulce jedenáctý s tříbrankovou ztrátou na Zlín a Spartu. Hradec je třetí.

Olomouci stačila jediná branka

Jediného gólu se dočkali fanoušci Olomouce, k jejich radosti padl za záda libereckého Willa a postaral se o něj v čtyřiatřicáté minutě Strapáč. Bílí Tygři si i přes porážku udrželi vedení v tabulce, Kohoutům patří osmá příčka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš, Lukáš Krenželok z Liberce a David Škůrek z Olomouce.

Hokejová Tipsport extraliga, 47. kolo:
Chomutov - Pardubice 3:0
Branky: 5. Klhůfek, 38. Raška, 47. Bláha
Karlovy Vary - Kometa Brno 0:3
Branky: 15. Zaťovič, 23. Holík, 14. Gulaši
Mladá Boleslav - Plzeň 1:4
Branky: 8. Zohorna - 20. Dodýtek, 25. Nedorost, 36. Gulaš, 47. Pour
Vítkovice - Třinec 3:4
Branky: 8. Roman, 21. Dej, 29. Olesz - 38. Novotný, 43. Hrňa, 46. Vrána, 15. Kovařčík
Zlín - Sparta Praha 4:1
Branky: 11. Valenta, 14. Fořt, 22. Kulda, 47. Šlahař  - 12. Piskáček
Hradec Králové Litvínov 4:1
Branky: 4. Zámorský, 8. Rosandič, 10. Kukumberg, 22. Cingel - 36. Mikúš
Olomouc - Liberec 1:0
Branky: 35. Strapáč

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec