Hlavní obsah

On-line: 45. kolo hokejové O2 extraligy

PRAHA

Osm kol zbývá do konce hokejové extraligy a jediný Vsetín je mimo hru o vyřazovací boje. Plzeň a Litvínov si drží naději na účast v předkole play-off, ale jednomu z celků po vzájemné bitvě šance poklesnou. Atraktivní souboj o třetí místo čeká hokejisty Sparty a Pardubic. Čtvrtý Moeller se před úřadujícího mistra Spartu posune v případě vítězství. Sledujte všechny zápasy 45. kola hokejové O2 extraligy v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Litvínov se pokusí zabodovat na ledě Plzně.

Článek

V boji o play-off má horší pozici Plzeň. V tabulce je předposlední, na 10. příčku už ztrácí sedm bodů. Doma ale body nerozdává, byť bude opět postrádat nemocného gólmana Málka. Litvínov o příčku výše je v těsnějším kontaktu s elitní desítkou, když se dokázal oklepat i z hrůzného debaklu 1:10 z Liberce. Vzájemné zápasy v této sezóně navíc hrají mírně pro celek Chemopetrolu.

Pardubice budou hosty v pražské T-Mobile Aréně. Čtvrtý Moeller se před úřadujícího mistra Spartu posune v případě vítězství. Pražané si chtějí spravit chuť po porážkách v derby a na ledě Kladna. Sparťané mají dlouhodobě mimo hru Štrbu a Protivného, velmi nejistý je také start Hlinky, Hlaváče a Sivka.

Hokejová O2 extraliga - 45. kolo
17.00ZLÍN - KLADNOon-line
17.00TŘINEC - SLAVIAon-line
17.30Č. BUDĚJOVICE - VSETÍNon-line
17.30PLZEŇ - LITVÍNOVon-line
18.00SPARTA - PARDUBICEon-line
18.00K. VARY - VÍTKOVICEon-line
18.30LIBEREC - ZNOJMOon-line

Osmému Třinci, který má před jedenáctými Vítkovicemi jen tříbodový náskok, se v nejdůležitější fázi základní části drolí sestava. Na marodce je před utkáním se Slavií sedm hráčů. Na zápas se diváci dostanou zdarma, Oceláři se takto chtějí omluvit za nedělní porážku se Vsetínem.

Zlín se pokusí na úspěšnou sérii na ledě soupeřů, kde získal ze tří zápasů sedm bodů, navázat v domácím prostředí. Trenér Ernest Bokroš ale před soubojem s Kladnem zvedl v kabině výstražně prst. "Máme před tímto soupeřem velký respekt. Kladno nastřílelo nejvíce branek, je na prvním místě v proměňování přesilovek a dalo sedm gólů Spartě."

České Budějovice se po drtivém finiši na ledě Slavie vrátily na druhou příčku a nyní potřebují splnit povinnost v podobě zisku tří bodů s posledním Vsetínem. Pikantní bude start dvaačtyřicetiletého Romana Stantiena, který se v tomto týdnu definitivně přesunul ze Vsetína na jih Čech. "Těším se. Občas se mi tam některé věci nelíbily, snad mě za to nezmydlí," řekl Stantien.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín