Hlavní obsah

Slavia zostudila Třinec počtvrté v sezóně

TŘINEC

Hokejisté Třince prohráli v základní části se Slavií i počtvrté; na domácím ledě v pátek Pražanům podlehli ostudně 0:7. Hosté dali na začátku rychlé tři góly, po nichž souboj dvou sousedů ze středu tabulky proměnili ve svou exhibici. Oceláři selhali na celé čáře. Prohráli počtvrté za sebou a přidělali si další velké problémy v boji o play-off.

Článek

Diváci měli po nedělní blamáži se Vsetínem na utkání vstup zdarma, ale před slušnou návštěvou si Juříkův tým trhl další ostudu. Marnost na všech frontách, tak vypadal zápas z třineckého pohledu. I když z řady potenciálních marodů nakonec chyběli jen Polanský a Seman, Oceláři svému soupeři nestačili. Odvážný styl Slavie s vysunutým forčekinkem přinesl první ovoce už po pěti minutách: Kroupa pod tlakem přišel o puk za Vojtkovou brankou a Dlouhého vyraženou střelu bekhendem zasunul za gólmana Rataj.

Čipernější Slavia vládla a hýřila nápady, zatímco domácí se při přechodu do útoku utápěli v kostrbatých kombinacích. Další kolaps třinecké defenzívy využil Kadlec, který po promyšlené Bednářově přihrávce napříč pásmem švihem zavěsil podruhé. Vojtek pak v hostující přesilovce sebral gólovou radost Hruškovi, ale ještě před první přestávkou inkasoval Třinec potřetí. Havel narýsoval parádní pas na Maláta, jenž se tahem nemýlil.

Třinec vstoupil do druhé části se změnami v sestavě, ale snad ještě hůř než do začátku utkání. Domácí bezmoc prohloubil už po 59 sekundách Sup, který nad Vojtkův beton zblízka zvedl Kadlecovu střelu. Vojtek přepustil místo v extralize debutujícímu Holešovi, ten si však sáhl na puk až ve chvíli, kdy jej po další Supově ráně lovil ze sítě. Pak se ale věčný třinecký náhradník rozchytal a přibrzdil útočné manévry Slavie.

Spoustu těžkých okamžiků vyřešil, jen po Doležalově dorážce se natahoval marně, ale to ho na holičkách už klasicky nechala domácí obrana. Tváří v tvář si na Holeše nepřišel ani Sup, který měl po učebnicové kombinaci celé formace nabito na hattrick.

Třinec neukázal zhola nic. Ani pro bezstarostně hrajícímu soupeři si netvořili pořádnou příležitost, Hronek místy v brance zíval nudou. Většina hlediště už v závěru škodolibě fandila Pražanům, sedmý zásah Hrušky se proto setkal s hlasitou odezvou na ochozech. Po utkání však diváci Oceláře vypískali a pro hráče žádali další pokutu.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Rataj (Dlouhý), 10. Kadlec (Bednář), 19. Malát (L. Havel), 21. Sup (Kadlec), 24. Sup (Červenka), 28. Doležal (D. Hruška), 52. D. Hruška (Kadlec). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3556.
Sestavy:
Třinec: Vojtek (21. Holeš) - Tesařík, Výtisk, Kroupa, Frolo, Kundrátek, Pácal, Frühauf - Štefanka, Skořepa, Tomas - Hlouch, L. Říha, Pavelek - Vůjtek (25. J. Daneček ml.), Peterek, Martynek - Korhoň, Zálešák, Steber. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Slavia: Hronek - Hlavačka, Kolařík, Kadlec, Drtina, Graňák, Jass, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Doležal - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, Rataj, Dlouhý - Kubeš, L. Havel, Malát. Trenéři: Růžička, O. Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec