Hlavní obsah

Pardubice jasně převálcovaly zdravotně zdecimovanou Spartu

PRAHA

Souboj o průběžnou třetí příčku mezi domácí Spartou a Pardubicemi v pátečním 45. kole hokejové extraligy přinesl jednoznačné vítězství hostujícího Moelleru 6:3. O třech bodech pro hosty rozhodly především tři faktory. Početná marodka Pražanů, nepřesvědčivý výkon brankáře Salfického a hlavně střelecky disponovaný útočník Petr Sýkora, jenž si připsal hattrick a zároveň se tak opět vyhoupl do čela extraligových střelců.

Článek

Vyrovnaný úvod atraktivního duelu se nesl ve znamení rychlého a útočného hokeje. Sparta se však mohla brzy vyhoupnout do sedla, neboť zákrok hostujícího Mrázka ze 6. minuty ohodnotil sudí Smeták pětiminutovým trestem s přídavkem předčasného odchodu do kabin. Místo toho však šly do vedení Pardubice, a to za notného přispění brankáře Salfického, který dostal tentokrát přednost před Dubou.

Salfický si dojel do rohu kluziště pro vyhozený kotouč, odtud chtěl rozehrát, ale udělal to nepochopitelně polovysokou přihrávkou napříč vlastním pásmem, trefil Sýkoru, který puk usměrnil do prázdné branky domácích. Zaskočená Sparta hrála přesilovku špatně, v šancích se tak ocitl jen Eiselt, jenž trefil Lašákovo rameno a o chvilku později Netík, ale ani on nebyl se svou střelou v pádu úspěšný.

Jak hrát přesilovku tak Spartě ukázali hosté, když perfektně vyšachovali domácí obranu. Pucher předložil Havířovi, který doklepával do prázdné branky a bylo to 0:2. Krátce po té putovali společně za katr Ondřej se Šedou a Spartě tentokrát na využití stačilo jen 17 vteřin. Sraženou střelou snížil Rob. Dvojnásobnou početní výhodu měl v 16. minutě na 89 vteřin i Moeller, když brzy po sobě pykali za zdržování hry Karel Ton a domácí kapitán Ptáček. Tato výhoda však další branku nepřinesla.

Píša překvapil Salfického

Do druhé třetiny vstupovala Sparta s 31 sekund dlouhou výhodou dvou mužů v poli, ale její snahu o vyrovnání otupil Píša, který z úhlu tvrdou střelou mezi betony překvapil Salfického a pokyn ze šokované sparťanské střídačky byl jasný - do branky půjde Duba. Jenže ani on nevydržel s čistým štítem dlouho.

Ve 29. minutě při tlaku domácích vyslal Miroslav Hlinka do brejku našlápnutého Sýkoru, jenž s přehledem rozjásal početnou skupinu hostujících fanoušků. Sparta se ještě mohla vrátit do hry, ale dnes neměla den, neboť opět nevyužila přesilovku pět na tři, tentokrát více než dvouminutovou. Naopak ve 36. minutě ji mohl z brejku opět potrestat Sýkora, ale rozezvonil pouze tyč Dubovy branky.

Pardubický ostrostřelec se však hattricku přece jen dočkal ve 46. minutě. Sparťané opět zaváhali v rozehrávce, Sýkora si rukavicí sklepl sražený puk do jízdy a nekompromisně zavěsil. O pouhých 15 vteřin později se ještě se štěstím trefil domácí obránce Stehlík, ale byla to jen pověstná labutí píseň Sparty, neboť hosté už o výhru nehodlali přijít.

Sparta Praha - Moeller Pardubice 3:6 (1:2, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 13. Rob (Vykoukal), 46. Stehlík (Podlešák), 60. Vrbata (Dragoun) - 7. P. Sýkora, 12. Havíř (Pucher), 21. Píša (Rolinek), 29. P. Sýkora (M. Hlinka), 46. P. Sýkora, 59. Pivko (Čáslava). Rozhodčí: Smeták - Chytil, Čech. Vyloučení: 6:12, navíc Andrašovský 10 min. a F. Mrázek (oba Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení 0:3. Diváci: 8035.
Sparta Praha: Salfický (21. Duba) - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - P. Ton, Netík, Klimt - Paroulek, Eiselt, Rob - Dragoun, Langhammer, Hromas - Vrbata, Podlešák, K. Ton. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Čech, M. Šeda - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Pucher, Pivko - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Kolář, Koukal, Andrašovský. Trenéři: M. Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata: