Hlavní obsah

Čermák zajistil v závěru v Liberci výhru nad Znojmem

Hokejisté Liberce zdolali Znojmo 2:0 a udrželi si v čele tabulky pětibodový náskok před druhými Českými Budějovicemi. Necelé tři minuty před koncem rozhodl o výhře Bílých Tygrů v přesilové hře Leoš Čermák a v samém závěru pojistil výsledek při power play hostů Václav Pletka. Brankář Milan Hnilička udržel počtvrté v sezóně čisté konto.

Článek

Na lavičce Znojma byl osamocený asistent Jan Votruba, protože hlavního kouče Miloslava Hořavu nepustila na sever Čech chřipka. Votruba si tak zopakoval situaci z posledního duelu v minulém kalendářním roce ve Vítkovicích, kde Hořava chyběl kvůli trestu ve hře v předešlém utkání na Slavii. Stejně jako tehdy tým pod Votrubou prohrál 0:2 a propadá se na hranici desítky pro play off.

V úvodním dějství měli Bílí Tygři jasnou převahu, ale ztroskotávali buď na spolehlivém Trvajovi, nebo na nepřesné koncovce. V dobrých pozicích nemířili přesně Jiruš s Čermákem, Vaic se neprosadil proti gólmanovi a v 6. minutě trefil znovu obránce Jiruš tyč. Bezbrankový stav neprolomili ani Pabiška, Víšek či Klimenta. Znojmo Hniličku moc neohrozilo a dokonce i při jeho přesilovce se tlačil do šance Pabiška.

Gólu se diváci v Tisport Aréně nedočkali ani ve druhém dějství. V úvodu se neprosadil Čermák a Liberec pak nevyužil ani dvě přesilové hry za sebou. V 26. minutě střílel nebezpečně znojemský Nedorost a na druhé straně byl blízko gólu Procházka, ale hosty zachránil obránce Jareš.

Pletka vzal odpovědnost na sebe

Za dvě minuty po Čermákově akci netrefil zblízka branku Pletka a potom odolal Trvaj proti Klimentovi s Víškem. Pak se dostalo dvakrát do početní výhody Znojmo, ale také ji nevyužilo, druhou navíc přerušil faulem Růžička.

I v závěrečném dějství kralovali brankáři. Po Plodkově přihrávce na Klimentu se stačil včas přesunout Trvaj, Liberec pak nevyužil další početní převahu. V 52. minutě mohl po chybě domácích při rozehrávce skórovat Růžička, ale Hnilička reflexivně puk vyrazil. Z protiútoku ztroskotal ve vyložené šanci opět na znojemském gólmanovi Pabiška.

Necelé tři minuty před koncem se domácí dočkali, když při Svobodově trestu našel z rohu tísněný Pletka zadovkou Čermáka, který z pravé strany poslal puk přesně k protilehlé tyči. Při power play pak Pletka vystihl rozehrávku soupeře na jeho útočné modré a od poloviny hřiště trefil prázdnou branku.

Reklama