Hlavní obsah

Pardubice daly opět šest branek, přestřílely Třinec 6:5

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zvítězili po dramatickém průběhu utkání 46. extraligového kola nad Třincem 6:5 a posunuli se tak na průběžné druhé místo tabulky soutěže. Po hladké výhře na Spartě se domácí v neděli sice tentokrát trápili, ale vstřelili opět šest branek, což na výhru stačilo. Víc než s výkonem však mohou být spokojeni se ziskem tří bodů.

Článek

Pardubice v roli favorita začaly lépe, v úvodní třetině byly agilnější a zaslouženě si vytvořily dvoubrankový náskok. Hosté sice zpočátku zatlačili v početní výhodě domácí celek do jeho obranného pásma, ale v 6. minutě poprvé inkasovali. Třinec byl domácím vážnějším partnerem jen při přesilovkách, kdy se rychlou kombinací v útočném pásmu dostával do slibných šancí, ale bez efektu.

V 16. minutě měl blízko k vyrovnání Skořepa, Lašák byl ale připraven. Na druhé straně se v 18. minutě ocitl Sýkora sám před Vojtkem, ale z jeho šance také nic nebylo. Až v poslední minutě první dvacetiminutovky využili domácí třetí přesilovku Havířem, který si šikovně najel na přihrávku Čalouna a zajistil domácím dvougólový náskok.

Ten ve 24. minutě zvýšil Rolinek, ke kterému se ve shluku před Vojtkem odrazil puk. Třinecký brankář nevydržel s nervy a za odhození helmy inkasoval desetiminutový trest. Pardubičtí hráli v úvodu druhé třetiny tři přesilovky, ale při té třetí podcenili soupeře a z hole Kroupy se Třinečtí poprvé v utkání radovali. Další minuty byly ve znamení častých vylučování, což nepřispělo k plynulosti hry a rozhodně nesvědčilo Moelleru.

Pardubičtí znervózněli

Ve 33. minutě sice Andrašovský zvýšil znovu na tříbrankový rozdíl, jenže o půlminuty později se z úspěšné přesilovky radovali hosté. Pardubičtí viditelně znervózněli, přestalo se jim dařit a hosté převzali iniciativu. Svoji herní převahu v této fázi vyjádřili třetí brankou ve 38. minutě, kdy domácí nechali Lašáka na holičkách a Martynek si s nabídnutou šancí snadno poradil.

Třinci se v úvodu třetí třetiny naskytla obrovská šance srovnat skóre, když ve 43. minutě byl po faulu Píši na Pácala pardubický bek vyloučen na pět minut a do konce utkání. Ve 46. minutě toho hosté využili Říhou k vymazání gólového manka. Série branek třinecké hráče hodně povzbudila a ti si vytvářeli i další šance. Ve 48. minutě Lašák se štěstím kryl střelu Danečka. V 52. minutě se ale pardubický celek přece jen prosadil zásluhou Čalouna, který si pohrál s třineckými zadáky.

Přesto pardubická hra nenabízela pohodu a klid, což dokumentovala nevyužitá víc jak minutová přesilovka pět na tři a pak i druhé špatné střídání domácí lavičky. Klid do pardubických řad vnesl až v 57. minutě svoji další brankou Čaloun. Byl to ale klid předčasný, hosté se ještě nevzdali a v 58. minutě Skořepou dali utkání znovu dramatický náboj, zvláště když na začátku 59. minutě byl vyloučen domácí Pucher. Téměř minutovou power-play Třince ale domácí přečkali.

Moeller Pardubice - Oceláři Třinec 6:5 (2:0, 2:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Koukal (Kolář), 20. Havíř (Čaloun), 24. Rolinek (P. Sýkora), 33. Andrašovský (Kolář), 52. Čaloun (Pucher), 57. Čaloun (Pucher) - 27. Kroupa (Tomas), 34. Hlouch (Kroupa), 38. Martynek (Skořepa), 46. Říha (Hlouch), 58. Skořepa (Výtisk). Rozhodčí: Levonen (Fin.) - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:12, navíc Píša na 5 min. a do konce utkání - Vojtek a Výtisk oba 10 min. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8124.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Čech, M. Šeda, Linhart, Koma - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Pucher, Pivko - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Kolář, Koukal, Andrašovský. Trenéři: Říha a Rohlík.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Kroupa, Frolo, Frühauf, Pácal - Martynek, Skořepa, Korhoň - Vůjtek, Peterek, Tomas - J. Daneček ml., Štefanka, Steber - Hlouch, Říha, Pavelek. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata: