Hlavní obsah

Procházka rozhodl o výhře Kladna nad Karlovými Vary 3:2

KLADNO

Hokejisté Kladna zdolali v další důležité bitvě o play-off v nedělním 46. kole extraligy Karlovy Vary 3:2. Rozhodující branku vstřelil v 57. minutě Martin Procházka a Rabat se díky tříbodovému zisku posunul na desáté místo o skóre před Litvínov. Energie po třetí porážce za sebou klesla na šesté místo a má jen pětibodový náskok před dnešním soupeřem.

Článek

Kladnu vyšel vstup do utkání a už po 65 vteřinách se radovalo z vedení. Pavlasův bekhendový pokus z otočky ještě Sáblík vyrazil, ale Bílek z úhlu trefil odkrytou branku přesně. Rabat se z vedení těšil jen 26 sekund, protože Orcta prostřelil až z hranice levého kruhu pro vhazování mezi betony Pech. Hosté byli potom při chuti a štěstí zkoušeli Milan Procházka s Chrenkem.

Na druhé straně se snažili vyzrát na karlovarského gólmana Martin Procházka s Paterou. Pokus Hluchého bez potíží kryl Sáblík a Martin Procházka zamířil bekhendem vedle. Potom hráli hosté první přesilovku po Štěpánkově vyloučení a Orct se vyznamenal proti osamocenému Dvořákovi. Další nápor Energie ukončil až faulem opět Štěpánek, ale v dalším oslabení se Kladno také ubránilo.

Kladno se dočkalo početní převahy v druhém dějství a potvrdilo, že je v nich hodně nebezpečné. Při trestu Skuhravého pálil z dobré pozice Bělohlav do Sáblíka, potom krátce po návratu karlovarského kapitána nepřekonal ležícího gólmana soupeře Bílek. Vyloučení Milana Procházky už potrestali, i když Patera s Martinem Procházkou ještě minuli cíl, ale Havel z levého křídla střelou přes obránce opět dostal domácí do vedení.

Patera trefil horní tyčku

Po sérii vyloučení nejdříve při hře tří proti čtyřem musel Orct likvidovat pokus Milana Procházky a Skladaného dorážku. Následně hrál Rabat i v součtu s Kumstátovým trestem 62 vteřin v pěti proti třem, ale domácí toho nevyužili. Patera v největší šanci trefil horní tyčku. Potom sudí Rejthar vyloučil Gardoně na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl a po trestu pro Ševce hráli hosté dokonce dvě minuty proti třem. Kumstát ještě minul, ale těsně po návratu kladenského beka na led vyrovnal přesnou ránou od modré čáry Dobroň.

V úvodu závěrečného dějství byli aktivní hosté, ale do velké šance se nedostali. Energie pak odolala při Hanzlíkově trestu, potom po přečíslení domácích tří proti dvěma minul Bělohlav a do Sáblíka vystřelil Martin Procházka. Necelý deset minut před koncem třetí části byli blízko gólu Západočeši, ale Kumstátova střela skončila na levé tyči. Sudí Rejthar si v přerušení situaci ještě raději prověřil u videorozhodčího. Tři a půl minuty před koncem rozhodli domácí. Patera našel zpoza branky osamoceného Martina Procházku, který mezi Sáblíkovými betony zaznamenal svou 31. trefu v sezóně. Hosté hráli v závěru přesilovku znásobenou power-play, ale smazat ztrátu už nedokázali.

Rabat Kladno - Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Bílek (Pavlas), 28. M. Havel (Gardoň), 57. Martin Procházka (Patera) - 2. Pech, 37. Dobroň (Řezníček). Rozhodčí: Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 2945.
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, Hájek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - M. Havel, Kalla, Hluchý - Rudovský, Čurilla, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Straka, Skladaný - Pech, Chrenko, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: