Hlavní obsah

Padělkovi stačilo na druhý hattrick necelých devět minut

Necelých devět minut druhé třetiny nedělního utkání 46. kola extraligy se Vsetínem stačilo znojemskému útočníkovi Aleši Padělkovi k tomu, aby si do své sbírky přidal další tři puky za čistý hattrick. Tento kousek se podařil Padělkovi v extralize podruhé v kariéře.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

"Loni jsem dal tři góly do sítě Litvínova. Zápas skončil remízou 3:3. Ovšem tehdy jsem si góly rozdělil do všech tří třetin. Tento hattrick byl mnohem rychlejší," řekl po zápase Aleš Padělek, který puky po vstřelených brankách uschovává do své sbírky. Na tuto myšlenku jej přivedl jeho starší bratr Ivan, jemuž se už dva hattricky podařily také.

"Ve sbírce mám nyní 45 puků, chybí mi jich pět za branky, které jsem dosáhl ve Vítkovicích. Tehdy jsem byl psychicky rozhozený a puky jsem nesbíral," dodal Padělek, který si v sezoně schované puky i popisuje. Neskladuje je však na jednom místě a sám neví, co s nimi v budoucnu udělá.

Ideální sestava 46. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Trvaj (Znojmo-popáté v sestavě kola) - Kroupa (Třinec-1), Zíb (Liberec-7) - Padělek (Znojmo-3), Čaloun (Pardubice-3), Kropáč (Vítkovice-2).

Na dva dnešní góly Padělkovi nahrál Radek Haman, jenž současně dělá ve znojemské kabině pokladníka. "Určitě věděl, proč mi nahrává. Počítám s tím, že ode mne bude inkasovat peníze. Ale rád je zaplatím. Hlavně, že se nám podařilo dostat se z psychického útlumu," řekl Padělek, který přiznal, že v první třetině se celý tým trápil.

"Rozhodila nás dvě rychlá vyloučení. Od desáté sekundy jsme hráli ve třech a potom jsme se už nemohli dostat do tempa. Zcela jiný hokej jsme ale produkovali od druhé třetiny, kdy se nám začalo dařit v koncovce," uvedl Padělek, jenž je po svém příchodu do Znojma spokojený.

Hlavně proto, že hraje na rozdíl od svého předcházejícího letošního působiště v Plzni se stejnými spoluhráči. "Po hokejové stránce jsem ve Znojmě ožil, velmi dobře jsem se sehrál s Radkem Hamanem a nyní i s Michalem Tvrdíkem. Víme o sobě, vychází nám kombinace," pochvaluje si Padělek své nové letošní působiště.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice