Hlavní obsah

Třetí vítězství Litvínova v řadě zařídil Kubinčák

LITVÍNOV

Od začátku sezóny čekali hokejisté Litvínova na bodový zisk v extraligových duelech s Českými Budějovicemi. Přišel až ve čtvrtém vzájemném zápase v sobotu a domácí si vítězství 2:1 vychutnali i s tradičními legráckami. Jiří Šlégr přijel na ledovou plochu na rolbě a vysypal z ní plechovky piva Budvar, které hráči naházeli do hlediště.

Foto: www.sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Ústřední postavou střetnutí byl útočník Vojtěch Kubinčák, který nejprve přihrál na vyrovnávací branku Reichlovi a poté zaznamenal vítězný gól. "Střílel jsem bekhendem, Chábera puk zpočátku chytil, ale Robert Reichel mu kotouč přece jen protlačil mezi betony. A pak jsem po Šlégrově pasu bez nějakého kvedlání vypálil na branku a vyšlo to," popsal křídelní hráč klíčové momenty. V sezóně se trefil už sedmnáctkrát, což je jeho dosavadní extraligové maximum. "Hodně gólů padá v přesilovkách a těžím ze spolupráce celé první pětky," glosoval Kubinčák svou bilanci.

Kde se vzala litvínovská proměna po ostudném debaklu 1:10 v Liberci? "Kluci se hlavně poučili z chyb. Dbáme více na obranu a hra má nějaký řád. Tři vítězství v řadě jsou potěšující, ale boj o elitní desítku zůstává stále otevřený," zamyslel se trenér Petr Rosol.

Profesorská hra

Českobudějovický trenér Josef Jandač musí řešit problémy s marodkou, když v Litvínově postrádal kromě brankáře Turka i Posmyka, O. Veselého, Vaka, V. Nedorosta, Kotrlu a Hřebejka. "Do týmu sice přicházejí nové tváře, ale nemají čas na adaptaci, což je znát na herním projevu. Hrajeme moc profesorsky a v přesilovkách nám chybí rychlá výměna kotouče a důraz před brankami."

Autorem budějovického gólu byl útočník Michal Hudec, který ale po zápase zpytoval svědomí kvůli neproměněné šanci z druhé třetiny: "Kdybych ji využil, určitě by se utkání mohlo vyvíjet jinak. Tříbodová ztráta mrzí, protože nám uniká naděje na první místo po základní části. A nebude ani snadné uhájit druhou příčku."

Hodně času strávil na ledě obránce Milan Toman. "Nepovedly se nám přesilovky a lacino jsme inkasovali první gól. Nakonec se potvrdilo pořekadlo "nedáš, dostaneš". I přes porážku tým podržel Chábera," tvrdil zkušený bek.

Hektický program vstřebával útočník Jiří Hašek, který přišel na jih Čech na hostování z Třince. "Bylo to hodně rychlé. Do Budějovic jsem dorazil v pátek ráno a v sobotu večer jsem měl za sebou dva odehrané zápasy. Ke konci litvínovského duelu jsem už cítil těžké nohy, ale na únavu se nechci vymlouvat. Z Třince jsem byl zvyklý na dlouhé přejezdy po republice," svěřil se důrazný forvard, který při svém premiérovém startu za Jihočechy dal dva góly do sítě Vsetína. V Litvínově vyšel naprázdno. "Měl jsem za úkol hlavně bránit. Ve čtvrté pětce nastupuji s mladíky a od produktivity jsou v mužstvu jiní hráči," dodal Hašek.

Reklama

Související témata: