Hlavní obsah

Padělek si po vzoru bratra schovává po gólech puky

ZNOJMO

Po každé trefě do vsetínské sítě si pečlivě schoval puk. Jako by znojemský hokejový útočník Aleš Padělek dopředu tušil, že se podruhé v extraligové kariéře dočká hattricku. "Tak to samozřejmě není. Beru si puk po každém gólu a doma si ho řádně označím. Jen jednu sezónu ve Vítkovicích jsem na to zapomínal, asi pět mi jich tudíž chybí," vykládá Padělek.

Článek

"Ukládám si je po celém bytě, momentálně jich mám pětačtyřicet. A snad brzy přibudou další," pochvaloval si Padělek současnou střeleckou formu. Sbírání puků odkoukal od staršího bratra Ivana, který nyní hraje za ruský Chabarovsk. "Až skončíme s hokejem, porovnáme, kdo z nás jich má víc," plánoval.

Na dvě ze tří branek mu v duelu se Vsetínem přihrál Radek Haman, který je shodou okolností ve znojemském týmu pokladníkem. "Asi věděl, proč to dělá," vtipkoval Padělek, jenž předchozí hattrick zažil ještě v dresu Plzně, odkud koncem října přišel.

"Ve Znojmě se mi tři góly podařilo dát poprvé a navíc ještě v rozpětí necelých devíti minut. Rád za něj pro kluky něco do kabiny připravím, ale musí si počkat až na reprezentační pauzu. Teď se soustředíme na důležitá utkání v Budějovicích a na Slavii. Potřebujeme z nich body, abychom zůstali na příčkách zajišťujících účast v play-off. Byl bych zklamaný, kdyby pro nás měla sezóna končit 20. února."

Reklama

Související témata: