Hlavní obsah

Sparta roznesla Zlín, Kratěna pomohl čtyřmi góly

Hokejisté pražské Sparty porazili v úterním 47. extraligovém kole v souboji o čtvrté místo v tabulce Zlín 8:3 a ukončili tak sérii čtyři porážek. Na výhře úřadujícího mistra se čtyřmi góly podílel útočník Ondřej Kratěna, který se tak přehoupl přes magickou hranici 200 branek v domácí nejvyšší soutěži.

Článek

Pražané nasadili do souboje tabulkových sousedů čerstvou posilu Zelenku, který se postavil na křídlo třetí formace. Jeho staronový tým měl hned od začátku převahu, byl aktivnější, ale velké šance si dlouho vypracovat nedokázal. Gólmana Murína nepřekonal ani v první přesilové hře, čerstvý reprezentant Netík totiž nemířil přesně.

V jedné z mála šancí hostů se objevil Leška, Dubovu branku však trefit nedokázal. Sparta se ale přece jen do vedení dostala, když si v 16. minutě najel na Zelenkovu přihrávku v poslední době produktivní obránce Stehlík a překonal slovenského brankáře zlínského Hamé.

Že se Spartě proti moravskému týmu dlouhodobě daří, dokumentovali domácí ve 23. minutě, kdy překonali Murína v rozmezí 27 vteřin dvakrát. Nejprve Netík střelou nad vyrážečku, poté Kratěna, který se tak dočkal svého 200. gólu v nejvyšší soutěži. Hosté ale nerezignovali a podařilo se jim duel zdramatizovat.

Útočné nadšení Sparty zchladil z rychlého brejku Leška, po potyčkách v posledním vzájemném duelu u sparťanských fanoušků neoblíbený hráč. Ve 28. minutě už to bylo jen 3:2, když úřadující mistr opět inkasoval při vlastní přesilovce. Obrat se ale nekonal. Kratěna se totiž podruhé zapsal mezi střelce a Murín raději přepustil své místo náhradníkovi Čechovi.

Ani on ale dlouho s čistým kontem nevydržel. Jeho snahu zastavit akci Sparty výjezdem mezi kruhy potrestal střelou do prázdné branky Rob. Šestý gól mohl přidat v úvodu třetího dějství Benýšek, ale trefil jen tyč. Více štěstí měl Hanzlík, jenž Čecha prostřelil ve 48. minutě. O výhře tak bylo rozhodnuto a oba týmy mohly v klidu praktikovat bezstarostný hokej. Jeho výsledkem byly další tři branky a Kratěnovo galapředstavení.

Sparta Praha - Hamé Zlín 8:3 (1:0, 4:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 16. Stehlík (Zelenka), 23. Netík (Hlaváč), 23. O. Kratěna (Rob), 31. O. Kratěna (P. Ton), 35. Rob (P. Ton), 48. Jan Hanzlík (Sivek), 51. O. Kratěna (Rob), 54. O. Kratěna (Dragoun) - 25. Leška, 28. Kubiš (Vosátko), 49. Melenovský (Rachůnek). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4243.
Sparta Praha: T. Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Netík, Sivek, Hlaváč - P. Ton, Rob, O. Kratěna - Dragoun, Langhammer, Zelenka - Vrbata. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Zlín: Murín (31. J. Čech) - Vosátko, Lučka, Hamrlík, Galvas, Nosek, A. Novotný, Horáček - Okál, Kašpařík, Kubiš - Tomík, Leška, Záhorovský - L. Bokroš, Kovář, Rachůnek - M. Pšurný, Balán, Melenovský. Trenéři: E. Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: