Hlavní obsah

Kratěnu nemoc neskolila, posedla ho gólová horečka

PRAHA

Ještě v pondělí patřil do skupinky sparťanských marodů. V úterý dopoledne ale absolvoval rozbruslení a večer nastřílel Zlínu čtyři góly. Hokejista Ondřej Kratěna se také po zápase tvářil maximálně spokojeně.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Sparty Ondřej Kratěna (vpravo).

Článek

"První třetina byla ještě taková tužší, ale pak se to rozjelo a sedlo mi to maximálně," tvrdil sparťanský hrdina. Zápasy se Zlínem jsou pro mistrovský celek vždycky vyhecované. Předchozí duel na Moravě nedohrálo pět hráčů. Ton si s Leškou sliboval odvetu, k nějaké řežbě však včera nedošlo.

Ideální sestava 47. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Štefl (Vsetín-podruhé v sestavě kola) - Dobroň (K. Vary-4), Stehlík (Sparta-2) - Kratěna (Sparta-2), Patera (Kladno-5), S. Procházka (Liberec-1).

"Pár slov ale padlo. Někteří naši fanoušci ten duel asi viděli, a tak si neodpustili skandovat na Lešku," prohodil Kratěna. "Před zápasem jsme si o tom zlínském utkání řekli pár slov a trochu nás to nabudilo." Spartě se ale tradičně nevyhnul výpadek ve druhé třetině.

"To k nám v poslední době patří," přiznal sparťan. I v domácích trenérech v té chvíli byla malá dušička. Nakonec to byl právě Kratěna, kdo přelstil u mantinelu dva beky, dal uklidňující gól na 4:2 a vyhnal Murína z branky. "Pak už se nám hrálo lépe. Na Zlínu je dobré, že když prohrává, tak přejde na otevřený hokej, a je mu jedno, jestli dostane tři góly nebo sedmičku."

I kdyby ale Kratěna nedal čtyři branky, byl by spokojený. Při vítězství Sparty by mu stačila klidně jedna. Po první trefě si z ledu s úsměvem sebral puk, byla totiž jeho dvoustá v extralize. Pak se ale uvolnil a bavil ochozy. "Začal jsem jako bránící útočník a pak mě posedla gólová horečka," smál se unikátnímu střeleckému výkonu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články