Hlavní obsah

Růžička od disciplinárky po klubové pokutě další trest nedostal

PRAHA

Slávistický trenér Vladimír Růžička vyvázl bez trestu ze středečního jednání disciplinární komise Asociace profesionálních klubů, jež projednávala jeho urážky rozhodčího Vladimíra Šindlera z nedávného derby na ledě Sparty. Disciplinárka považuje za dostačující klubovou pokutu 50 tisíc korun, kterou udělilo vedení Slavie Růžičkovi na konci uplynulého týdne.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Slavie Vladimír Růžička (uprostřed)

Článek

Disciplinárka tak postupovala stejně jako v případě znojemského trenéra Miloslava Hořavy, který se podobně prohřešil na konci uplynulého kalendářního roku po zápase na Slavii, kde slovně napadl sudího Martina Smetáka. Ten na rozdíl od Šindlera uvedl celou situaci do oficiálního zápisu o utkání.

V tomto případě musela komise řešit případ na základě televizního záznamu. "Miloslav Hořava tehdy dostal pokutu od klubu a disciplinární komise za těchto okolností k dalšímu trestu nepřistoupila. Nyní jsme se rozhodli pro stejný postup u Vladimíra Růžičky," citoval Šulce server hokej.cz.

Výsledek vypjatého derby

Růžička vulgárně reagoval na Šindlera ze střídačky v sobotu 20. ledna v derby, které nakonec jeho tým vyhrál 4:3 po samostatných nájezdech. Růžička se pak za své jednání v průběhu následujícího týdne omluvil i v tisku a dostal trest od Slavie, kterou sám spoluvlastní a vedle postu trenéra v ní působí i jako generální manažer.

"Bylo nám sděleno, že částka činila 50 tisíc korun. Za těchto okolností jsme došli k názoru, že Růžičku dál trestat nebudeme. Nemohli jsme uplatnit jiný přístup, když jsme předtím takhle postupovali v případě trenéra Hořavy," navázal Šulc.

Od praxe, že budou klubové pokuty jako postih stačit, chce ale šéf extraligy do budoucna upustit. "Na čtvrteční valné hromadě Asociace profesionálních klubů budu členy informovat, že příště můžeme v podobných případech postupovat jinak," prohlásil Šulc.

Příště už to může být jinak

"Pokuta od klubu nebude pro disciplinárku směrodatná. Klubům to oznámíme, aby o tom všude věděli. Kdybychom najednou potrestali Vladimíra Růžičku jinak než Miloslava Hořavu, aniž bychom o tom dopředu informovali, nebylo by to správné," dodal k případu. Již dříve byl za výkon v derby Sparty se Slavií potrestán komisí rozhodčích Šindler. Za nepřesnosti v zápase má pozastavenou činnost do konce ledna.

Disciplinárka řešila i podnět Ocelářů Třinec na další potrestání obránce pardubického Moelleru Aleše Píši za faul v nedělním utkání na beka Tomáše Pácala. Zákrok "ocenil" finský sudí Jari Levonen vyloučením na pět minut a do konce utkání. "Členové disciplinární komise shlédli všechny dostupné záznamy inkriminované situace a došli k názoru, že trest udělený rozhodčím byl dostatečný," dodal Šulc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice