Hlavní obsah

Bednář během třiceti vteřin začal výprask Znojma

Pražská Slavia porazila ve 48. extraligovém kole Znojmo 6:2 a přerušila tak minisérii dvou porážek. Na postupu týmu kouče Vladimíra Růžičky na šesté místo tabulky, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off, se dvěma góly a asistencí podílel útočník Jaroslav Bednář.

Článek

Hosté se v Sazka Aréně představili bez svého kapitána Bičánka, který měl hrát svůj jubilejní 200. zápas v nejvyšší soutěži. "Céčko" na dresu tak měl Dopita. Absence důrazného beka se promítla i do první přesilové hry zápasu, ve které Orli nic nevymysleli. Jejich rozlet poté přibrzdil nejproduktivnější hráč Slavie Bednář, který během jednoho střídání v rozmezí 30 vteřin překonal dvakrát gólmana Trvaje.

Jihomoravané se snažili snížit, ale jejich střely nacházely pouze připraveného brankáře Hronka. Ten dostal v brance Slavie přednost před uzdravenou jedničkou Adamem Svobodou, který usedl na střídačku. V závěru první třetiny se však hostům snížit podařilo. Hráči Znojma využili dvojnásobnou početní výhodu, když na trestné lavici seděli společně Beránek s Vondrkou. Hronka prostřelil znojemský objev posledních kol obránce Kříž.

Přesilovka ale pomohla ke vstřelení branky i Slavii. Hruška ještě Mojžíšův faul ve 23. minutě nepotrestal, Žižka o pár vteřin později ale již mířil přesně. Znojmo faulovalo i nadále a domácí si díky tomu vytvořili souvislý tlak. Naráželi však na připraveného Trvaje. Ve 29. minutě ale ani reprezentační gólman nedokázal zastavit Ratajovu střelu z bezprostřední blízkosti.

Kouč hostí Hořava poté nasadil do hry čtvrtou formaci, jako by se smířil s tím, že jeho tým odjede z Prahy bodově s prázdnou. Slavia naopak pokračovala ve hře na tři formace a i nadále měla více ze hry. Hruška ani Červenka však na Trvaje vyzrát nedokázali. Na začátku třetí části se to ale podařilo Vondrkovi.

Pátý střelecký úspěch Slavie nic neměnil na tom, že se zápas dohrával v poklidu. Přesto se v závěru měnilo skóre ještě po trefách hostujícího Padělka a domácího Supa, přičemž jejich zásahy v 57. minutě dělilo jen 23 vteřin.

Slavia Praha - Znojemští Orli 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Bednář (Beránek), 10. Bednář (Červenka), 24. Žižka (Bednář), 29. Rataj (Sup), 42. Vondrka (Hlavačka), 57. Sup (Rataj) - 20. Kříž (A. Padělek), 57. A. Padělek (Kříž). Rozhodčí: Minář - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 4142.
Slavia Praha: Hronek - Graňák, Žižka, Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Dlouhý - Vondrka, Rataj, Sup. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.
Znojmo: Trvaj - Kříž, Jareš, Kotaška, Chvátal, Němeček, Mojžíš, od 50. min. navíc Švrček - A. Padělek, Dopita, M. Růžička - Beroun, J. Svoboda, Selingr - Haman, Tvrdík, Plášek, od 30. min. navíc D. Nedorost, od 32. min. navíc Meidl a V. Říha. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: