Hlavní obsah

Podkonický za mstu divákům asi zaplatí

PARDUBICE

Tuhle gólovou oslavu v Pardubicích slovenskému útočníkovi Liberce Andreji Podkonickému jen tak nezapomenou. Publikum bylo v 53. minutě sobotního extraligového duelu hodně rozčílené na rozhodčího Mináře, jenž poslal pardubické hokejisty do tří a ti v oslabení inkasovali rozhodující gól. Nasupení diváci zaházeli led odpadky, ale brzy se jim jedna plastová láhev do hlediště vrátila.

Článek

Nasměroval ji tam právě Podkonický a svůj výlev zlosti doprovodil několika teatrálními gesty. Bylo to také to poslední, co v zápase předvedl, Minář ocenil jeho vystoupení trestem do konce zápasu. V posledních minutách dramatického utkání tak museli Bílí Tygři válčit bez centra své první lajny.

"Dostal jsem z hlediště nějakými kartami pod oko, to mě rozčílilo," vysvětloval, za co se pardubickému publiku mstil. "Ale chtěl bych se divákům omluvit, neudržel jsem nervy," kál se. U Podkonického to nebyl první větší prohřešek, v této sezóně už utkání z disciplinárních důvodů nedohrál potřetí. "Takhle tým nemůžu oslabovat, zvlášť když se blíží play-off. Tam už musím mít čistý rejstřík," předsevzal si.

Možná bude muset vynechat sraz reprezentace

Trest do konce sobotního utkání však zřejmě nebude jediným důsledkem jeho činu. "Andrej jednal v emocích, ale asi ho nemine trest od klubu," uvedl liberecký asistent Vladimír Čermák. "Jsem na to připraven, za předchozí dva tresty do konce zápasu jsem taky platil pokutu," pravil smířeně Podkonický, když po zápase ztěžka oddychoval po ataku pardubického tvrďáka Píšy. "Ale byl to naprosto čistý zákrok. Jenže jsem si o mantinel pořádně narazil žebra," říkal s tím, že neví, zda mu zranění umožní odjet na reprezentační sraz slovenského týmu.

Reklama

Související témata: