Hlavní obsah

Naše cesta byla hodně trnitá, ale teď se chceme porvat o finále, burcuje trenér Plzně

Plzeň

Odškrtnul si první položku při tažení za vysněným finále. Ladislav Čihák dovedl plzeňské hokejisty k vítězství v náročné sérii s Olomoucí a netají, že postupem mezi nejlepší čtyřku extraligy mise Západočechů v letošním play off nekončí. „Řekl jsem klukům, že přejít přes čtvrtfinále neznamená, že máme splněno,“ ujišťoval 37letý kouč, který svoje svěřence chystá na partie s Třincem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Ladislav Čihák chystá hokejisty Plzně na semifinále s Třincem.

Článek

Oceláři vyřídili Vítkovice 4:0 na zápasy. Co na ně vymyslíte?

Musíme důsledněji bránit. Víme o tom, že Hrňa a Růžička umějí vypálit. Třinec má v týmu střelce, ale taky velice dobře brání, drží střední pásmo a hraje stejně tvrdě jako Olomouc. Má ale větší kvalitu v ofenzivě a na přesilovkách. A jak přepnout na novou sérii? Je to semifinále, každý do toho musí jít na sto procent.

V základní části vyhrál všechna čtyři vzájemná utkání tým, který byl v pozici hosta.

Znova to vypovídá o tom, že série bude vyrovnaná a může být dlouhá. Ale nemyslím, že by tahle statistika na ni měla nějaký vliv.

Urputně hrající Olomouc jste nakonec zlomili. V čem vás tahle série posílila?

Obohatila nás o osobní souboje a dohrávání. Tohle bychom si mohli přenést i do dalších bojů.

Jaká to byla zkušenost pro vás?

Mě obohatila třeba v tom, že člověk musí být trpělivý. Je potřeba kolikrát porážky skousnout, hodit je za hlavu a už se v tom nepitvat, protože na to není čas. Je potřeba jít dál s čistou hlavou do dalšího zápasu. Hraje se prostě na čtyři vítězné a v těch sedmi utkáních se může stát cokoliv.

Spadl vám po vítězném sedmém duelu kámen ze srdce?

Nervozita samozřejmě byla. Chtěli jsme v sérii uspět, byla hodně těžká a dlouhá. Čím byla delší, tím víc byly nervy napnuté. Nechtěli jsme dělat chyby a bylo to znát. Ale to už je pryč. Naše cesta, kterou jsme prošli, byla hodně trnitá. Ale teď toužíme předvést kvalitní hokej a chceme se porvat o finále.

Reklama

Související témata: