Hlavní obsah

Kladno si pojistilo služby opor Patery, Gardoně a Orcta

KLADNO

Trojice opor Pavel Patera, Radek Gardoň a Zdeněk Orct bude i nadále oblékat dres Rabatu Kladno. Klub se s trojlístkem zkušených hokejistů dohodl na prodloužení smluv. Pětatřicetiletý centr Patera uzavřel nový kontrakt na tři nadcházející sezóny, o dva roky starší střední útočník Gardoň prodloužil o rok s roční opcí a šestatřicetiletý brankář Orct podepsal smlouvu na příští dva ročníky. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radost hokejistů Kladna.

Článek

"Všichni tři jsou oporami týmu. Nechci to zakřiknout, ale zatím letos vedou mužstvo do play off. Bylo samozřejmě i v našem zájmu prodloužit s takovými hráči smlouvy," řekl serveru generální manažer Kladna Otakar Černý mladší.

Patera, čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana, se v roce 2004 definitivně vrátil do kladenského dresu po osmi letech. Ty strávil v AIK Stockholm, Vsetíně, krátce v zámoří v Dallasu, Minnesotě a na farmě v IHL v Clevelandu. Krátce se v Kladně na tři zápasy objevil v sezóně 2001/02, než zamířil do ruského Omsku.

Na konci minulého ročníku si odskočil do Färjestadu, s kterým slavil triumf v Elitserien. V tomto ročníku extraligy je druhý v kanadském bodování, když nasbíral v 48 zápasech 52 bodů za 16 branek a 36 asistencí. V české nejvyšší soutěži má celkem na kontě v 484 duelech 511 bodů za 187 tref a 324 přihrávek.

Gardoň strávil na Kladně skoro celou kariéru

Gardoň s výjimkou krátkých epizod ve Vsetíně a Zlíně působil v tuzemsku výhradně v Kladně. V zahraničí působil jen v německém Bad Tölzu a v letech 1995 až 1999 v japonském klubu Furukawa Denko. V této sezóně zaznamenal v 44 utkáních 28 bodů za deset gólů a 18 přihrávek. V 545 duelech v tuzemsku nasbíral 350 bodů za 147 branek a 213 asistencí.

Orct chytá za Kladno šestou sezónu poté, co v roce 2001 přišel z Litvínova. Kladno opustil jen v roce 2004 na krátké hostování do Kazaně. V nejvyšší soutěži odchytal už 718 utkání. V tomto ročníku nastoupil k 44 utkáním, má průměr 3,17 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,86 procenta.

Reklama

Související témata: