Hlavní obsah

Sparta dopsala na soupisku manažera Břízu

Dvaačtyřicetiletý Petr Bříza by mohl opět chytat za hokejovou Spartu. Gólman, který ukončil kariéru po loňském vítězném finále extraligy se Slavií a v klubu nyní působí jako generální manažer, byl dopsán na soupisku týmu. S týmem už dokonce trénoval.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Bříza při oslavách mistrovského titulu.

Článek

Důvod Břízova dopsání na soupisku vysvětlil asistent trenéra Sparty Marian Jelínek současnou nouzí v kádru. "Nemáme třetího gólmana," řekl v rozhovoru pro televizi Nova. "Můj návrat je však uzavřená kapitola. Musela by nastat opravdu, opravdu krizová situace, abych se do branky postavil," uvedl Bříza. Na soupisce Sparty jsou v současné době brankáři Dušan Salfický a Tomáš Duba.

Přejete si, aby se Petr Bříza vrátil do branky hokejové Sparty?
Hlasujte v anketě Sport.cz pod článkem.

Bříza bezprostředně po skončení loňské sezóny, v které získal se Spartou svůj čtvrtý titul a byl hrdinou finálové série se Slavií, odložil brankářskou výstroj a ujal se role generálního manažera. Byl také vyhlášen Hokejistou sezóny, nejlepším hráčem play off i nejlepším brankářem.

Sparta by mohla využít i služeb obránce Karla Pilaře, jehož kariéru provázejí problémy se srdcem. Na soupisce mužstva také figuruje, ale s týmem netrénuje. Stejně jako u Břízy, je však šance, že nastoupí, spíše teoretická.

Reklama

Související témata: