Hlavní obsah

Do Břízy hučeli, ale on se do branky nehrne

PRAHA

Z kanceláře zase na led? Tak horké to podle generálního manažera hokejistů pražské Sparty Petra Břízy nebude. Byl sice dopsán na soupisku týmu jako třetí gólman, ale do branky se nehrne. "S návratem tedy nepočítám, musela by se stát nějaká hodně nepředvídatelná událost. Máme dva kvalitní gólmany Dubu a Salfického a věříme jim," říká dvaačtyřicetiletý Bříza, vrstevník Dominka Haška, který stále chytá NHL za Detroit.

Foto: čtk

Trenér Sparty Praha František Výborný a brankář Petr Bříza (vlevo)

Článek

S týmem Bříza absolvoval v minulém týdnu několik tréninků, ale prý hlavně proto, aby se trochu zapotil. "Neměli jsme třetího gólmana, takže jsem byl doplněn na soupisku a to je všechno, víc za tím nehledejte," odmítá slovo návrat.

Management Sparty však Břízu přemlouval, zkoušel ho zviklat. "Hučeli jsme do něj," říká i trenér František Výborný. "Myslím, že Petr by to zvládl. Kdyby byl některý z gólmanů zraněný, máme alespoň jistotu. Určitě ale Břízka nefunguje jako strašák pro naše brankáře. To možná naši protivníci by z něj měli nahnáno," soudí kouč Sparty. "Když se postaví do brány, tak hned poznáte, že je to skvělý gólman."

Bříza včera netrénoval, ale podle Výborného by pro něj nebylo problémem dostat se velice rychle do formy. "On má ty návyky stále v sobě," tvrdí kouč.

Doma spíš v kanceláři

Sparťané jsou k návratu bývalého spoluhráče, který je dnes jejich nadřízeným, skeptičtí. "Myslím, že Petr už je doma spíš v kanceláři," říká Jaroslav Hlinka.

"Moc nevěřím tomu, že by zase chytal v extraligovém zápase. Ale každopádně bylo zajímavé vidět ho znovu při tréninku," tvrdí lídr bodování nejvyšší domácí soutěže. "Byl stejný jako vždycky, viděli jste na něm, že to v sobě pořád má," připouští Hlinka.

Břízu tím ale nenalomil. "To by se museli zranit oba gólmani a pak bychom si stejně sehnali někoho na střídavý start," odmítá Bříza, že by se v play-off mohl stát sparťanským trumfem. Výborný přesto říká: "Když by bylo nejhůř, tak Petr naskočí. Stát se může cokoli," upozorňuje trenér.

Reklama

Související témata: