Hlavní obsah

Karlovy Vary jsou po výhře nad Spartou krůček od play-off

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů zdolali v utkání 49. kola extraligy pražskou Spartu 3:2 a udělali možná rozhodující krok k premiérovému postupu do play-off. O posun do vyřazovací časti může Západočechy v jejich desáté sezoně v nejvyšší soutěži připravit už jen teoretická možnost. Energie rozhodla před polovinou utkání, kdy během necelých čtyř minut vstřelila všechny tři branky a získala vedení 3:1.

Článek

Domácí nabídli hned v první minutě Spartě přesilovou hru po Dubnově faulu, ale zámku pražského týmu Energie odolala. Potom putoval na trestnou lavici hostující bek Tabaček a po náporu Venerova týmu se dostal do velké šance Košťál, ale zamířil jen do hokejky ležící Duby.

Následná pasáž hry šance nepřinesla a Sáblíka vyzkoušeli z dálky v 9. minutě Hlinka a za pět minut Hlaváč. Sparťanského gólmana vzápětí nepřekonal zblízka Dvořák. Západočeši si pak vytvořili tlak při Černoškově vyloučení, ale Dubu nepřekonali. V 19. minutě tak otevřeli při Řezníčkově trestu skóre hosté - Hlaváč efektně uvolnil Hlinku, který zamířil přesně k pravé tyči karlovarské branky.

V úvodu druhého dějství chytil Netíkovu nebezpečnou střelu z mezikruží lapačkou Sáblík, na druhé straně mohli vyrovnat Košťál a Skladaný, ale opět si vylámali zuby na sparťanském gólmanovi. Obrovskou šanci měl po zaváhání domácích Zelenka, ale jeho bekhendový blafák vyrazil betonem ležící Sáblík.

Němec se trefil parádně

Energie se dočkala vyrovnání v 27. minutě, kdy Dubnovu střelu vyrazil sparťanský brankář před Kumstáta, jehož pokus už si našel cestu do branky. Odpovědět mohl Netík, ale domácí pak využili o obratu vyloučení Tona a Benýška. V pěti proti třem dostal Energii do vedení Košťál a v pokračující výhodě v 31. minutě ránou od modré čáry do levého horního rohu Dubovy branky zvýšil Němec na 3:1.

Západočeši byli při chuti a Procházka mohl ještě zvýraznit náskok. Po faulu Dvořáka se ocitl v šanci v přesilovce Hlinka a po Kumstátově nedovoleném zákroku měli hosté na 43 vteřin výhodu přesilovky pěti proti třem, kterou využili sekundu před jejím koncem. Vykoukal v 36. minutě našel místo u levé tyče Sáblíkovy svatyně. V závěru druhé části při hře čtyř proti čtyřem vytvořil Zelenka šanci Hlinkovi, jenž ale opět neuspěl.

Další nebezpečný pokus vyslal na Dubu v 44. minutě Kumstát, ale sparťanský gólman vyrazil puk reflexivně lapačkou. Při hře čtyř proti čtyřem vypálil ještě tvrdě Mudroch a Dubu vyzkoušel i Kristek. Na druhé straně zase pálil nepřesně kanonýr Ton. V 56. minutě měl na hokejce pojistku Procházka, ale dorážel jen do pravé tyče. Potom ještě odkulhal s pochroumaným kolenem po souboji s Vykoukalem domácí Dvořák. Domácí už těsné vedení udrželi a po závěrečné siréně se ještě odehrála potyčka v útočném pásmu domácích.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Kumstát (Duben), 30. Košťál (Kumstát), 31. Němec (Skladaný) - 19. J. Hlinka (Hlaváč), 36. Vykoukal (P. Ton). Rozhodčí: Kubeš, Polák - Pešek, Šátava. Vyloučení: 11:9, navíc Ustrnul (Karlovy Vary) do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 3550.
Sestavy:
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Ustrnul, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Pech, Chrenko, Milan Procházka - Tvrdek, Straka, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Sparta: T. Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Benýšek, Tabaček - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Netík, O. Kratěna - Zelenka, Langhammer, Dragoun - Hromas, Vrbata, Rob. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec