Hlavní obsah

Kladno se třetinu trápilo, nakonec ale ve Vsetíně vyhrálo

Pouze úvodní třetinu dokázal poslední tým extraligy vzdorovat ve 49. kole Kladnu. Vsetín dokonce v utkání vedl, ovšem favorizovaní Středočeši dokázali v prostřední části výsledek třemi góly otočit a nakonec si odvezli tři body za vítězství 6:2.

Článek

Domácí s deseti juniory v sestavě začali aktivněji než soupeř. První však zahrozili hosté, když se po chybě Ostrčila do brejku dostali Patera s Procházkou. Na brankáře Štefla však nevyzráli.

Valaši poprvé vystrčili růžky v 8. minutě, když se mladý Podešva probil až před Orcta. Z branky se radovali o chvíli později - obránce Ševce "vyškolil" Sabol, jenž následně našel mezeru mezi betony brankáře hostí. Domácím rázem narostla křídla a i nadále měli navrch, ale skóre zvýšit nedokázali.

Kladno zapnulo na druhý rychlostní stupeň až po přestávce a hned po necelých dvou minutách se dočkalo vyrovnání, když na Kallovo vyjetí zpoza branky a následnou střelu nezareagoval nikdo z obránců ani Štefl.

Definitivně zvrátit vývoj zápasu se favorizovaným Středočechům podařilo v rozmezí minuty, kdy se nejprve krásně trefil po zranění se do sestavy vracející se Martin Frolík, aby se následně po přihrávce Patery z první prosadil Martin Procházka. Jiskru naděje Vsetínští vykřesali o chvíli později. Po nenápadné akci se napodruhé trefil Knebl.

Vyrovnání měl v úvodu závěrečné části na hokejce Grill, přičemž domácí pohrdli i osmnácti vteřinovou přesilovou hru pěti proti třem. Definitivně zlomit odpor domácích se tak Kladnu podařilo v závěrečné desetiminutovce, kdy se postupně trefili Procházka, Bělohlav a Horna. Hosté se tak díky očekávané výhře přiblížili postupu do play-off.

Vsetínská hokejová - Rabat Kladno 2:6 (1:0, 1:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. Sabol (Davídek), 36. Knebl (Sabol) - 22. Kalla, 34. Frolík (Čurilla), 35. Martin Procházka (Patera), 51. Martin Procházka (Ševc), 52. Bělohlav (Patera), 59. Horna (Ševc). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 2120.
Sestavy:
Vsetín: Štefl - Bobček, Ostrčil, Pokora, Andersons, Mocek, Šmach - Hrňa, J. Hruška, R. Hubáček - Dubec (21. Knebl), Podešva, Darzinš - Grill, Sabol, Davídek. Trenéři: Vlach a Kopřiva.
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, Evan - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, M. Havel - M. Frolík, Čurilla, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: