Hlavní obsah

Čechmánek s Třincem poprvé získal tři body

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili ve 49. extraligovém kole Plzeň 2:1 a znovu se tak přiblížili postupu do play-off. Z premiérové výhry v normálním hrací době od návratu ze Švédska se radoval brankář Ocelářů Roman Čechmánek, kterému zkazil možné čisté konto až 33 vteřin před koncem plzeňský útočník Martin Adamský.

Článek

Oceláři zprvu dokazovali, že roli favorita zvládají špatně. První chybu v obraně nepotrestal hostující Vampola a šanci měli hosté i v oslabení. Ludvík při nájezdu přelstil Čechmánka přihrávkou na volného Čakajíka, jehož ránu na brankové čáře před prázdnou brankou zastavil až Frolo. Domácí gólman zlikvidoval i možnost Fabuše a Třinec neproduktivní Západočechy ztrestali při vyloučení Mazance, když akci Peterka dotáhl ranou pod horní tyčku Martynek.

Třinečtí se pak zlobili, že sudí neuznali trefu Tomase, ovšem slovenský útočník tečoval ránu od modré čáry poté, co už zazněla siréna, končící první dějství. Oceláře jako by to nabudilo a v úvodu druhé třetiny soupeře dostali pod tlak. Hráli dvě přesilovky a byli nebezpeční. V pádu Vůjtek minul, pak svou akci po objetí branky nedotáhl ke zdárnému konci Peterek a dvakrát nevyhrál minisouboj s Málkem uzdravený forvard Polanský.

Na domácích hokejkách scházel potřebný klid, Severomoravané však měli štěstí, že soupeř se příliš do útočení nehnal. Defenziva Třince nevypadala moc jistě, a tak musel vypomáhat také jistými zákroky Čechmánek.

Opatrný hokej na obou stranách pokračoval až do 43. minuty, kdy si Štefanka najel na útočnou modrou čáru, dostal perfektní pas od Tesaříka a ranou mezi betony Málka podruhé přivedl stadión do extáze. Oceláři ožili a víc si troufali zejména v soubojích jednoho proti jednomu. Skořepa v následné akci po ideální přihrávce Stalse mířil těsně nad, ale i vzhledem k naprosté ofenzivní sterilitě Plzně se zdálo být jisté, že domácí kráčejí k vítězství.

Při třetím vyloučení Matějovského v zápase rozvlnil Výtisk jenom boční síťku a málem to ještě Oceláře mrzelo. V poslední minutě totiž hosté odvolali Málka, dostali puk až do velké skrumáže před Čechmánkem, kde se nejlépe orientoval Adamský. Byť Plzeňští riskovali až do konce, vyrovnat se jim již nepodařilo.

Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Martynek (Peterek), 43. Štefanka (Tesařík) - 60. Adamský (Divíšek). Rozhodčí: Husička, Jebavý - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 3024.
Sestavy
Třinec: Čechmánek - Tesařík, Výtisk, Pácal, Frühauf, Kroupa, Frolo - Stals, Štefanka, Skořepa - Vůjtek, Martynek, Peterek - Korhoň, Polanský, Tomas - Steber, Kolusz, Pavelek. Trenéři Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Plzeň: Málek - Dobrovolný, Čakajík, Benák, Mazanec, V. Čech, Pulpán - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vampola, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský. Trenéři Kučera a Černý.

Reklama

Související témata: