Hlavní obsah

Hokejový útočník Mandát bude dál hrát za Pardubice

Praha

Útočník Jan Mandát si ve své první sezoně v hokejové extralize vysloužil v Pardubicích novou víceletou smlouvu. Do klubu přišel loni v létě po pětiletém působení v zámoří a svými výkony si řekl v Dynamu o další angažmá. Momentálně Pardubicím chybí v barážových utkáních kvůli zranění.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr stíhá Jana Mandáta z Pardubic.

Článek

"Pro Honzu nebylo jednoduché se vrátit do českého prostředí po tak dlouhé době v zámoří. Hrál v týmu, kterému se v sezoně příliš nedařilo, ale popasoval se s tím dle našich představ. Jeho výkonnost stoupala a v závěru sezony patřil k základním kamenům, na kterých hlavní trenér Ladislav Lubina stavěl," uvedl předseda představenstva a generální manažer Dynama Dušan Salfický v tiskové zprávě.

Třiadvacetiletý Mandát odehrál za Pardubice včetně baráže 55 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal deset asistencí. "Mé pokračování v Dynamu jsme řešili už v průběhu sezony. Jsem rád, že to klaplo a už se těším na další léta v Pardubicích. Nečekal jsem, že dosud cizí město mi může až tak přirůst k srdci, a to klub i celkově vše kolem," řekl rodák z Jihlavy.

Reklama

Související témata: